‘Bu parayla ölçülebilecek bir iş değil’;

‘Bu parayla ölçülebilecek bir iş değil’

Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Kastamonu’da uzun yıllardır hizmet vermeye devam ediyor. Özel bireyler ve ailelerini evden alıp eve bırakma, ilçelere getirip götürme ve bünyesinde bulundurduğu kalifiye öğretmenler ve çalışanlar ile birlikte aile sıcaklığı içerisinde kaliteli hizmet vererek sektöründe öncü durumda olan Öz Yeni Ay Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi’nin Kurucusu Yusuf Öz, hizmeti en dorukta yapmaya çalıştıklarını belirtti....

“O ÇOCUKLARIN BAMBAŞKA BİR DÜNYASI VAR”

Yusuf Öz, görme dışında tüm alanlarda branşlarının olduğunu kaydederek; “Öz Yeni Ay Rehabilitasyon Merkezimizde, elimizden geldiğince çokça sıkıntı çekmemize rağmen hizmeti en dorukta yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bunun maddiyattan önce ayrı bir hazzı var. O çocukların ayrı bir sevgisi ve aşkı var. O çocukların bambaşka bir dünyası var. Allah böyle bir hizmeti yapmayı nasip etti.  Bunu en iyi şekilde de yapmaya çalışıyorum. Bu insanlara en iyi hizmeti sunmaya çalışıyorum, onların en iyi hizmeti almaları için mücadele ediyorum. Bir tek görme branşımız yok. O da inşallah olacak zaman içinde. Diğer tüm alanlarda branşlarımız mevcut. Birebir hizmet veriyoruz. O bakımdan ben öğretmenlerime ve personelime her zaman şunu söylüyorum; ‘Allah aşkına, bu işi yaparken eliniz hep kalbinizin üzerinde olsun.’ Bu ayrı bir dünya bunu da herkesin bilmesi lazım. Bu parayla ölçülebilecek bir iş değil” diye konuştu.

“BENİM ÇOCUĞUM DA BÖYLE OLABİLİR DÜŞÜNCESİYLE HAREKET ETMELİYİZ”

Öz, konuşmasına şöyle devam etti; “Engelli ailelerini de çok iyi anlamak lazım. Onların hiçbir zaman elini bırakmamak gerekiyor. Devletin ve insanların onlara yardım etmesi gerek. Maddi manevi yardımdan bahsetmiyorum. Yavrularımıza beraber yaşadığımız, hayata beraber devam ettiğimiz anlayışını vermememiz lazım. Onlara acıyarak değil, hayata beraber devam edeceğimizin bilincini kazandırmamız lazım. ‘Ben de yarın böyle olacağım’ ya da ‘Benim çocuğum da böyle olabilir’ düşüncesiyle hareket etmeliyiz. Bu şekilde hizmet vermekten çok mutluyum.”

“ENGELLİ ÇOCUĞU EVLATLIK EDİNEN ANNELER VAR”

Engelli çocuk evlatlık edinen ailelerin olduğunu vurgulayan Yusuf Öz; “Çok değerli annelerimiz var. Her biri ayrı bir değer, benim için de bazıları çok daha başka. O çocuklar için yapmayacakları şey yok. Baba çarşıya gidiyor, ama anne 7/24 o çocukla beraber. O anneyi çok iyi anlamak lazım. Orada annelik duygusu ortaya çıkıyor. Öyle muazzam bir şey annelik dürtüsü. Engelli çocuğu evlatlık edinen anneler var. Bu insanların önünde saygıyla eğiliyorum. Çok değerli insanlar tanıdım bu işte. Kadrom da çok iyi. Bu kadroyu bugüne getirene kadar çok uğraştım. Kaliteli insanlarla çalıştığın zaman kaliteli işler yapıyorsun. Yoksa aldım maaşı ağzını sildim gitti değil. Çünkü yaptığımız iş çok farklı bir hizmet. Hem para kazanıyorsunuz hem de manen tatmin oluyorsunuz. Belki az para alabilirler ama bu işin manevi boyutu çok yüksek” dedi.

“ENGELLİLERE SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ”

Öz Yeni Ay Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi’nin Kurucusu Yusuf Öz, son olarak şunları söyledi: “Kurumların sorunları diz boyu. Önceki yıllar bu sorunlar daha fazlaydı, önümüzdeki süreçte daha da azalacak inşallah. Bundan umutluyum. Hiç kimse kendinden emin olmasın. Akşam yattın, sabah ne olacağın belli değil. Çok zenginim diye kimse süslenmesin, böbürlenmesin. Herkes engelli adayı. Engellilere saygı duymak zorundayız. Bir gün ben de engelli olabilirim düşüncesiyle hareket etmeliyiz. Kafamda çok proje var ama insanlara anlatarak gerçekleştirmek çok zor. Tamam diyorlar ama yalnız kalıyorsun. Yardımcı olunması lazım. Bu sene 34 kişi çalışıyor. Hasta sayımız ise 300’ün üzerinde. Genelde kendileri başvuruyorlar.” (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum