Medtronic ve Gambro Hasta Konforuna Odaklanan Ürünleriyle Onno Medical’de;

Medtronic ve Gambro Hasta Konforuna Odaklanan Ürünleriyle Onno Medical’de

Medtronic ve Gambro Hasta Konforuna Odaklanan Ürünleriyle Onno Medical’de...

Sektörünün lider ismi Onno Medical uluslararası düzeyde tanınmış üreticilerin ürettiği tek kullanımlık tıbbi ürünler konusunda uzmanlık sahibi bir marka olarak bu tıbbi cihazların ticaretini yapmaktadır. Onno Medical’in hedefi dünya çapında aynı anda birden fazla yeri hedeflemek ve iş alanlarını genişletmektir.

 

Onno Medical’in sektörüne sunduğu kaliteli çözümler arasında Medtronic ve Gambro ürünleri de yer alır. Gambro dünyaca ünlü bir medikal teknoloji firmasıdır. Diyaliz tedavisine yönelik ürünleri ile ön plandadır. 2013 yılının Eylül ayında Baxter’ın satın aldığı Gambro’yu 1964 yılında İsveç’te Holger Crafoord kurmuştur. Gambro bu satın alımın ardından faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir.

 

On yıllardır renal bakım geliştirmede pazara liderlik eden Gambro çığır açan pek çok yeniliği sektörüne kazandıran marka olma özelliğine sahiptir. Tedavi kalitesini iyileştirmenin yanı sıra verimliliği artırmaya da odaklanan Gambro yoğun bakım üniteleri ve diyaliz klinikleri için eksiksiz çözümler tasarlayıp sunan bir marka olma özelliğine sahiptir.

 

Son derece geniş çeşitliliğe sahip olan Gambro’nun diyaliz sıvısı için gelen suyu arıtma ve mikrobiyolojik olarak yüksek kaliteli diyaliz sıvısı elde etme amacıyla diyaliz sıvısını arıtma için endike olan U 8000 S ultrafiltre ürünü sayesinde bakterilere ve endotoksinlere maruz kalma riskini minimize etmek mümkündür. Su artırma ürünüyle kullanılmak üzere tasarlanan U 8000 S ultra saf diyaliz sıvısının mikrobiyolojik kontrollerinden elde edilen sonuçlara göre her ay veya maksimum 2 aylık kullanımdan sonra rutin olarak değiştirilmesi gereken bir ultrafiltredir.

 

U 9000 Ultrafiltre de aynı şekilde diyaliz sıvısı için gelen suyu arıtma ek olarak mikrobiyolojik olarak yüksek kaliteli diyaliz sıvısı elde etme amacıyla diyaliz sıvısını arıtmayla endike bir ürün olarak tanımlanabilir. Bir su arıtma sistemiyle kullanılmak üzere tasarlanan U 9000 ultrafiltrenin AK98 V2, V3 ve Artis diyaliz sistemleri için hangisinin daha önce gerçekleştiğine bağlı olmak kaydıyla 3 aylık kullanım ya da 150 dezenfeksiyon döngüsüyle değiştirilmesi gerekir.

 

AK 96 ve AK 98 V1 diyaliz sistemleri için ise aynı durum 2 aylık kullanım ya da 100 dezenfeksiyon döngüsünden sonra olarak değerlendirilmelidir. U 9000 Ultrafiltrenin kullanım ömrü boyunca sodyum karbonat ile en çok 8 kez ve sodyum hipoklorit ile en çok 12 kez dezenfeksiyon yapma imkanı bulunmaktadır. U 9000 Ultrafiltreni dezenfekte edilmesi diyaliz makinesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

 

Gambro PRISMAFLEX Sistem ve Hemofiltre Setleri Onno Medical’de

 

Gambro PRISMAFLEX seti sürekli sıvı yönetimi ve renal replasman tedavilerinin sağlanması amacıyla sadece PRISMAFLEX Kontrol Ünitesi ile kullanım için endike bir üründür. Akut böbrek yetmezliği ya da aşırı sıvı yüklenmesi veya her ikisi birden bulunan hastalarda kullanıma yönelik olarak tasarlanmış olan setin kullanılması planlanan damar-venöz tedavileri şu şekilde sıralanabilir: SCUF, CVVHD, CVVH ve CVVHDF.

 

PRISMAFLEX seti aracılığıyla uygulanan tüm tedavilerin bir doktor tarafından reçete edilmesi gerekliliği bulunmaktadır. Hastanın boyu, kilosu, üremi durumu, kardiyak durumu ve genel fiziksel durumu reçeteyi yazan doktor tarafından her tedaviden önce dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir.

 

M100-M150’nin vücut ağırlığı 30 kg’dan fazla olan hastalarla sınırlandırılması gerekliliği göz ardı edilmemelidir. AN 69 Diyalizör Membranı ile set konfigürasyonları oluşturulduğu gibi tüm CRRT tedavilerini (SCUF, CVVH, CVVHD ve CVVHDF) gerçekleştirmek için kullanılabilmektedir.

 

Gambro Revaclear Diyalizör Teknolojisi ile Tedavide Konfor Artırıyor

 

Gambro’nun Revaclear Diyalizör Teknolojisi’ni kullanarak ürettiği diyalizörlerin üç katmanlı membranı vardır. Revaclear’in tasarlanma amacı Albümin ve benzer büyüklükteki diğer moleküller gibi önemli proteinleri korumak bu arada üre gibi kritik öneme sahip üremik toksinleri uzaklaştırmaktır.

 

Küçük moleküler ağırlıklı moleküllerin yanı sıra Revaclear Dialyzer’in zarı Beta-2Mikroglobulin’e benzer boyuttaki orta moleküllerin çoğunu da uzaklaştırma özelliğine sahiptir. REVACLEAR Dialyzer, buhar sterilizasyonu kullanmakta olup E-beam veya EtO ile sterilize edilmesi söz konusu değildir. Bu arada REVACLEAR, Baxter’ın bugüne kadarki en başarılı diyalizörü olarak kabul edilmektedir.

 

Gambro’nun diğer bir ürünü olan Polyflux L diyalizör serisi, düşük akış için uzmanlaş bir ürün olarak tanımlanabilir. Potansiyel sıvı kirleticilere karşı etkili bir bariyer görevini üstlenen ayırt edici bir membrana sahip olan hemodiyaliz tedavileri hala yüksek performans sağlamakla birlikte, Polyflux L diyalizörleri, güvenlik göz önünde bulundurularak tasarlanmışlardır. Biyolojik olarak uyumlu oldukları da kanıtlanmış ancak etkili düşük akışlı tedaviler için iyi bir seçim olarak değerlendirilmektedir. Ek olarak, biyouyumluluğu teşvik etmek amacıyla tasarlandıkları ifade edilebilir.

 

Polyflux L diyalizörleri, yüksek kalite sunmak için tasarlanmış düşük akışlı hemodiyaliz tedavileri olma özelliğini taşımaktadır. 1988’den beri dünya çapında 300 milyondan fazla Polyflux diyalizör kullanılmıştır. Polyflux L diyalizörleri, endotoksinlerin diyalizör membranını geçmesini önlemek için tasarlanmış ürünlerdir. Polyflux L diyalizörleri, biyouyumluluğu artırma ve etilen oksit ve üretim kalıntıları gibi kimyasallara maruz kalmayı önleme amacıyla içten dışa buharla sterilize edilmelidirler.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum