Arama
Arama Sonuçları
15 Mart'ta akaryakıta çifte zam!
Uluslararası petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle kısa bir süre indirim yaşanan benzin ve motorinde rüzgar tersine döndü. Yeni gelişmeye göre benzinin litresine 1,53 TL, motorinin litresine ise 1,10 TL zam gelmesi bekleniyor. Fiyat artışı 15 Mart itibarıyla pompaya yansıyacak.
Bir indirim daha geliyor!..
Geçtiğimiz hafta motorine 2 kez, benzine ise 1 kez indirim geldi.
Kastamonu, facianın üzerinde oturuyor!
Maden sahalarıyla ilgili ciddi endişeler var!.. Yetkililerden tek bir açıklama yok
Akaryakıtta şok hamle!
Akaryakıtta nakit ödemeye indirim, kartla ödemeye zam geliyor.
Petrol istasyonunda 5 TL şoku
Petrol istasyonunda tuvaleti kullanmak isteyen vatandaş, 5 TL ücreti öğrenince neye uğradığını şaşırdı.
Sürücülere müjde!.. İndirim göründü
Geçtiğimiz ay, 76-77 dolar arasında dalgalanan Brent Petrol, 5 ayın en düşük seviyelerine gerileyerek aralık ayında da 80 doların altında. Petrol fiyatlarındaki bu düşüş, Benzin ve motorinde indirim beklentisi oluştu.
Akaryakıta 'ciddi' indirim bekleniyor
Brent petrol fiyatları son bir haftada talep endişeleriyle 87 dolardan 81,43 dolara kadar geriledi. Bu da benzin ya da motorinde indirim beklentileri doğurdu.
Gece yarısından önce fulleyin, zam geliyor!
Geçen gün motorine zam gelmişti. Bu geceden itibaren de benzinin litre fiyatına 1 lira 48 kuruşluk zam yansıtılacak.
Bu kez büyük indirim geliyor
LPG'ye gelen zammın ardından bu kez bir indirim haberi geldi.
Bir ilde daha petrol heyecanı!
Elazığ’ın Keban ilçesinde su bulmak için yapılan sondaj çalışmasında petrol türevi maddeye rastlandı. Yöre halkı, bölgede petrol aranması çağrısında bulundu.
Kastamonu’da arsanız varsa devlet el koyabilir! Acele kamulaştırma kararı…
Aralarında Kastamonu’nun da olduğu, Türkiye'nin dört bir yanında enerji nakil hatları, lojistik merkezi ve doğalgaz dağıtım tesisi yapımı için acele kamulaştırma kararı alındı. Konuya dair Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de de yayımlandı
Bu yıl başka indirim yok!
Uzmanlar mazot fiyatına yıl sonuna kadar indirim yapılmasının beklenmediğini kaydetti.
Atışmalı kongre
Kastamonu Ziraat Odası’nın 9. olağan genel kurulu, Cumartesi günü Ünal Düğün Salonu’nda yapıldı. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu’nun aday olduğu genel kurulda Butur 102, Yapıcıoğlu ise 73 oy aldı. Mevcut Başkan Butur, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
Enflasyon yüzde 57’ye düşmüş
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayının enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK’e göre; tüketici fiyatları Ocak'ta yıllık yüzde 57,68 oldu. Bu rakam son 11 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.
TRADEF2023 muhteşem olacak
İstamonu Fuarcılık tarafından 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Ülkeleri Karma Ticaret Fuarı TRADEF2023’ün tanıtım toplantısı, 14 ülkenin büyükelçisi ve maslahatgüzarlarının katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar da programda 15 dakikalık Pınarbaşı üzerine söyleşi ve anlatım gerçekleştirdi. İstamonu Fuarcılık Yönetim Başkanı ve TRADEF Koordinatörü Hüseyin Karadeniz’in ev sahipliğindeki programa katılan büyükelçiler ve maslahatgüzarlar, geçtiğimiz Eylül ayında Kastamonu ilki düzenlenen ve 2023 Eylül’ünde de İstanbul’da ikincisinin hazırlıklarının başladığı TRADEF ile ilgili görüşlerini paylaştı.
BOTAŞ muhtelif birimlerinde 261 personel istihdam edilecek
BOTAŞ muhtelif birimlerinde 261 personel istihdam edilecek
Orman köylülerine yeni destek paketi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, memur ve emekliler için 2023 yılı ilk altı ayı için yüzde 25 olarak açıkladığı maaş zamlarının yüzde 30’a çıkarıldığını duyurdu.
‘Üretim olmadan, enflasyon canavarı yenilmez’
Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, basın açıklaması yaptı. Başesgioğlu açıklamasında asgari ücretin açıklandığı günden bu yana artan zamlara dikkat çekerek; "Asgari ücret açıklandığı günden itibaren zam yağmuru devam ediyor. Milyonlarca emekçinin cebine beş kuruş girmeden zamlarla geri alındığına hep beraber şahit oluyoruz. Enflasyonla mücadele adı altında yürütülen tedbirlerin üretim olmadığı için başarıya ulaşması mümkün görünmüyor. Merada, serada, tarlada üreticilerimiz desteklenmediği sürece hiç bir sonuç değişmez. Enflasyon canavarı yenilmez" ifadelerine yer verdi.
Karadeniz’deki rezerv 710 milyar metreküpe ulaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'deki doğal gaz aramalarında yeni bir müjde vererek, ”Fatih sondaj gemimiz, Çaycuma-1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfetti. Açacağımız yeni tespit kuyularıyla bu rakamın yukarı yönlü revize edilmesini bekliyoruz” dedi.
‘Kastamonu’da 2’nci partiyiz’
İYİ Parti Merkez İlçe 3. Olağan Genel Kurulu, Rüya Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurulda mevcut Merkez İlçe Başkanı Salih Samancı ile Tuncay Özkan’ın listeleri yarıştı. 233 oyun kullanıldığı, 2 oyun geçersiz sayıldığı kongre sonunda 221 oy alarak rakibine büyük fark atan mevcut Merkez İlçe Başkanı Salih Samancı, tekrar seçilerek güven tazeledi. Diğer aday Tuncay Özkan’ın listesi ise sadece 10 oy alabildi.
Benzin 12 liraya düşer!
Brent petrolün 75 dolara inmesiyle birlikte 17 TL'ye kadar düşen benzin fiyatlarıyla ilgili ekonomist Necmettin Batırel'den bomba bir tahmin geldi.
BOTAŞ Engelli ve Hükümlü sürekli işçi alım ilanı
BOTAŞ Engelli ve Hükümlü sürekli işçi alım ilanı
Madenlerden 53 milyon TL pay
Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantıları sona erdi. Son toplantının gündeminde komisyon raporları, İl Özel İdaresi’nin teklifleri ve İl Encümenliği’ne üye seçimi yer aldı. Yetkin Köseoğlu, İl Encümeni Üyesi olarak seçildi.
‘Turizm, artık dışarıyla ilişkilerimizi geliştiriyor’
Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen ‘Kariyer Sohbetleri’ etkinliğinin bu haftaki konuşmacısı “Yurtdışı İzlenimleri” konu başlığıyla Devrekâni Deva Gıda Müdürü Yahya Cirişoğlu oldu. Cirişoğlu, yurt dışındaki izlenimlerini dile getirdiği konuşmasında; “Arap aleminde turizm sektörü ve petrolün getirdiği muhteşem zenginliğin mülkiyet sahiplerini ‘azdırıcı zenginlik’ haline getirdiğini görüyoruz. Oysa bu imkân ve nimetlerin İslam dünyasının kalkınmasına katkı sağlayacak şekilde yönetilmesi de mümkün. Teknolojik gelişmeler, karşılıklı ticari münasebetler, turizm artık dışarıyla ilişkilerimizi daima geliştiriyor. Bunlardan maksimum faydalanmak mümkün” ifadelerine yer verdi.
Verdiğimiz destek helal olsun
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda Adım Adım 2023 ‘Köyüm Benim’ Sohbet Toplantıları’ temalı köy ziyaretleri devam ediyor. Kastamonu’da ise MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın katılımıyla Akkaya, Karadere, Mescid, Subaşı, Alatarla köylerinde toplantılar düzenlendi.
‘Artık kimse okulların temizliğiyle ilgili konuşamayacak’
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Altı ay içinde 57 bin 108 okulumuzun tamamını, Allah'ın izniyle, elden geçireceğiz. Artık tuvaletlerle ilgili, okulların temizliğiyle ilgili bu toplumda hiç kimse konuşamayacak” dedi.
TPAO, Müfettiş Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Mühendis alacak
TPAO, Müfettiş Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Mühendis alacak