Arama
Arama Sonuçları
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Kara yakalanan leyleklerin imdadına koştular
Seydiler ilçesine göç eden ve kar yağışı sebebiyle aç kalabilecekleri düşünülen leyleklerin yuvasına itfaiye ekipleri tarafından yem bırakıldı.
Kastamonu'da 'Şerife Bacı'nın İzindeki Türk Kadınları' ödüllendirildi!
'Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Şerife Bacı'nın İzinde Türk Kadını' kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada ilk 3 şöyle; Tosya Fen Lisesi'nden Betül Çiftçi, Seydiler İstiklal Yolu ÇPAL'den Ayşegül Kutlu ve Küre ÇPAL'den Yeliz Uçar oldu.
İşte MHP'nin 'kesin' aday listesi!
MHP Kastamonu İl Başkanlığı tarafından kesinleşen liste yayınlandı.
Bakan Yumaklı: Kastamonu’da konuştu
Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde AK Parti seçim ofisinin açılış törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hep söyledik, AK Parti’nin bir neferi olarak belediyecilik AK Parti’nin konusudur diyebilirim. Bu hep böyle olmuştur. Bugün örneklerine baktığımız zaman da böyledir” dedi.
Kastamonu’da 302 personel alınacak!.. Başvurular başladı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde alımını yapacağı 27 bin sözleşmeli personelin 302’sinin ilimize atanacağını kaydetti.
Kastamonu İl ve İlçe seçmen sayıları açıklandı!
31 Mart günü yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala, Kastamonu'da heyecan dorukta. Resmi kaynaklardan alınan verilere göre, Açıksöz Gazetesi olarak Kastamonu Merkez ve İlçe seçmen sayılarını derledik.
Bu köy, Kastamonu’nun 8 ilçesinden daha büyük
Komşudaki "Türkiye'nin en kalabalık köyü", nüfus oranıyla Kastamonu’da 2023 sonu itibariyle nüfusu 6 binin altında kalan Abana (4461), Ağlı (3521), Doğanyurt (5433), Hanönü (4395), İhsangazi (5235), Küre (5644), Seydiler (4796) ve Şenpazar (4844) ilçelerinden daha kalabalık…
İlçelerde şok eden siyasi değişim!
AK Parti, Kastamonu'da 19 ilçe belediye başkan adayını belirledi ancak Abana, Bozkurt, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde beklenmedik bir değişiklik yaşandı. 4 İlçede mevcut belediye başkanlarında değişikliğe gidildi.
İstiklal Yolu Milli Park Şefliği'ne ilk personel atanacak
Merkezi İnebolu’da bulunan ancak personel ataması yapılmadığı için faaliyete geçmeyen İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Şefliği’ne 3 personel alımı yapılacak
MHP'den Seydiler çıkarması!
MHP İl Başkanı Emre Şahin ve yönetimi, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, Seydiler İlçe Başkanı Abdülmuttalip Karagöz MHP yönetimi ve MHP meclis üyeleri, KAÇEP Başkanı Serpil Keskin ile birlikte esnaf ve vatandaşlara ziyaretlerde bulundu.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
‘Kimseye MHP’yi yok saydırmayız’
Aylardır merakla beklenen “AK Parti ve MHP Kastamonu’da ittifak yapacak mı?” sorusu da nihayet cevabını buldu. AK Parti MHP’nin büyük ortağı olduğu Cumhur İttifakı, Kastamonu’da ayrı adaylarla seçime girme kararı aldılar.
Kastamonu'nun ilçesine Cumhurbaşkanlığı’ndan ödül!
Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından Gedikli'ye ödül takdim edildi.
Başkanın acı günü
Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan'ın amcası Hüseyin Erdoğan hayatını kaybetti.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Aracın çarptığı ayı telef oldu  
Kastamonu-İnebolu karayolu üzerinde aracın çarptığı ayı telef oldu.  
Kırant'tan veda ziyareti
Seydiler İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakol Komutanı Yavuz Selim Kırant, Bingöl'e tayini çıkması dolayısıyla Seydiler Kaymakamı Cihat Abukan'a veda ziyareti gerçekleştirdi.
‘Sizleri çok seviyoruz’
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem için tüm ülke tek yürek oldu. Kastamonu’da toplanan yardım kolilerinin içerisinden çıkan ve miniklerin kaleme aldığı notlar ise duygulandırdı.
Depremzede çiftçilerin mazot ve gübre destekleri nakit ödenecek
Depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen illerde kayıtlı çiftçiler için 2022 üretim yılı mazot ve gübre destekleme ödemeleri nakit olarak gerçekleştirilecek.
318 köyün yolu kar altında
Kastamonu genelinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda sıkıntılara neden oluyor. Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından verilen bilgilere göre; il genelinde toplam 318 köy yolu ulaşıma kapalı durumda. Özel İdare ekipleri kapalı olan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Kar bastırdı yollar yine kapandı
Kastamonu genelinde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle 283 köye ulaşım sağlanamıyor. İlçelerin birçoğunda etkili olan kar yağışı dolayısıyla toplam 2 bin 914 kilometrelik yol ağı ulaşıma kapandı. Ekipler, karla kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Esnaf Kefalet’te kongre heyecanı
Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu, Grand Moni Altın Salonu’nda yapıldı. Çift liste halinde gidilen seçimlerde mevcut Başkan Dursun Ergin ve aday Fehmi Yılmaz’ın listeleri yarıştı.
488 köy yolu ulaşıma kapalı
Kastamonu il genelinde birkaç gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle 488 köye ulaşım sağlanamıyor. İl merkeziyle birlikte 19 ilçede etkili olan kar yağışı dolayısıyla toplam 4 bin 913 kilometrelik yol ağı ulaşıma kapandı. Ekipler, karla kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Yolu kapalı köy sayısı 480’e yükseldi
Kastamonu il genelinde aralıklarla devam yoğun kar yağışı, özellikle ulaşımda ciddi aksamalara neden oluyor. Yer yer 1 metreyi aşan kar kütleleri nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını tekrar açmak için büyük çaba gösteriliyor.
Merkez nüfusu 130 bine dayandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla açıklanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre; Kastamonu il geneli nüfusu 378 bin 115 kişi oldu. Kastamonu'da ikamet eden nüfus 2022 yılında, bir önceki yıla göre 2 bin 523 kişi arttı. Erkek nüfusun oranı yüzde 49,4 (186 bin 902 kişi), kadın nüfusun oranı ise yüzde 50,6 (191 bin 213 kişi) olarak gerçekleşti. Kastamonu nüfus büyüklüğü bakımından 81 il içerisinde 51’inci sırada yer aldı.
318 köy yolu kapandı
Kastamonu il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 318 köye ulaşım sağlanamıyor. Merkezle birlikte 17 ilçede etkili olan kar yağışı dolayısıyla toplam 3 bin 896 kilometre köy yolu ulaşıma kapalı durumda. İl Özel İdaresi ekipleri, karla kapanan köy yollarını açmak için yürüttüğü çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor.
‘Şahlanış dönemini hep birlikte başlatacağız’
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şubesi’nin gençlik yapılanması Genç MÜSİAD’ın 2’nci genel kurulu, Kastamonu Üniversitesi Teknokent Salonu’nda gerçekleştirildi. Genç MÜSİAD Başkanı Oğuz Küçükkapucu, görevi Onur Özcan’a devretti.
169 köye ulaşım sağlanamıyor
Kastamonu il genelinde uzun süredir beklenen kar yağışı, son günlerde etkisini göstermeye başladı. Özellikle yüksek kesimlerde yoğun şekilde etkisini sürdüren yağışlar nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geliyor.
2023’ün ilk yaren ocağı başkanlar için yandı
Tosya ilçesinde faaliyet gösteren Tosya Ahi ve Yaren Dostları Derneği ve Tosya Yaren Meclisi bu hafta ilçe belediye başkanları ve MHP İl Başkanı ve yönetimini misafir etti.