Arama
Arama Sonuçları
“Kenevirin Borsası Kastamonu olacak!”
Yalçın: "Kenevir bizim için çok değerli. Kenevirin üzerinde duracağız. Kenevirin borsası Kastamonu olacak."
'Sarımsakçı vekil'den CHP’ye sert eleştiriler
Mehmet Yıldırım, 2 yıldır akciğer kanserine karşı verdiği mücadele sırasında CHP Milletvekili ve Kastamonu Belediye Başkan adayı Hasan Baltacı ve CHP İl Başkanlığı yönetiminin kendisini telefonla dahi arayarak 'geçmiş olsun' dileğinde bulunmadığını söyledi.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Taşköprü Sarımsağı; Amerika'da kıymete bindi!
Çok az da olsa Kastamonu’da da ekimi yapılan ‘Çin Sarımsağı’; Amerika ve İngiltere’de ‘Ulusal Güvenlik Riski’ olarak gündemde yer alıyor.
Kastamonu'da üretimin enerjisini güneş karşılıyor
Taşköprü ilçesindeki sarımsak işleme fabrikasının çatısına TKDK desteği ile güneş panelleri yerleştiren girişimci, ihtiyaç fazlası elektriği şebekeye vererek gelir de sağladı Girişimci Sinan Alp: "Sarımsak çıktıktan sonra günde yaklaşık 600-700 kilovatsaat kadar ihtiyacımız oluyor. Bunun tamamını enerji santrali karşılıyor ve 1000-1300 kilovatsaat kadar da fazlası oluyor"
Sağlığa bomba etkisi Kastamonu’dan!
Taşköprü sarımsağı, sadece eşsiz lezzetiyle değil aynı zamanda sağlığa olan olumlu etkileriyle de dikkat çekiyor. Bu doğal mucize, içeriğindeki zengin besin değerleri sayesinde adeta sağlık için bir bomba etkisi yaratıyor.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
‘Çiftçimizin daima yanında olacağız’
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Taşköprü’nün dolu vuran Donalar, Avşar, Karapürçek ve Bey köylerinde üreticilerle bir araya geldi ve tarlalarda incelemede bulundu. Ekmekci açıklamasında; "İlgili kamu kurumlarımız gerekli çalışmaları başlattı. Ben de sürecin takipçisi olacağım. Üreticilerimize geçmiş olsun. Çiftçimizin daima yanında olacağız" dedi.
Sarımsak yevmiyesi 300 lira oldu
Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlasında çalışacak işçilerin yevmiyesi 300 TL olarak belirlendi.
Atışmalı kongre
Kastamonu Ziraat Odası’nın 9. olağan genel kurulu, Cumartesi günü Ünal Düğün Salonu’nda yapıldı. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu’nun aday olduğu genel kurulda Butur 102, Yapıcıoğlu ise 73 oy aldı. Mevcut Başkan Butur, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
Dev sarımsağı çoğaltmayı başardılar
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türkiye’de yetişen sarımsak genotiplerini sürgün ucu kültürü yöntemi ile çoğaltmayı başararak 1 diş sarımsaktan yüzlerce sarımsak elde etti, avuç büyüklüğündeki süper sarımsak üretimi bu şekilde yaygınlaştırılmış olacak.
Çetmili çiftçilere eğitim toplantısı
Taşköprü ilçesine bağlı Çetmi Köyü’nde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kastamonu Köy Kalkınma ve Tarımsal Amaçlı Diğer Kooperatifler Birliği (KÖY-KOOP) ile ortaklaşa çiftçi toplantısı gerçekleştirildi.
Sarımsak pazarında reflektör dağıtıldı
Taşköprü ilçesinde sarımsak pazarında, kazaların önüne geçmek amacıyla traktör sürücülerine reflektör dağıtıldı.
20 yıl sonra ilk kendir hasadı
Taşköprü ilçesinde, 20 yıl sonra 800 dekar araziye tohumluk elde etmek amacıyla ekilen kendirin hasadına başlandı. Deneme amaçlı yapılan üretimde bin ton ürün elde edilen ilçede kurulacak fabrika ile kendir üretiminin arttırılması hedefleniyor.
Minibüste uyuşturucuyla yakalanan şahıs tutuklandı
Taşköprü ilçesinde jandarma ekipleri tarafından bulunduğu minibüste uyuşturucu madde ile yakalanan şahıs tutuklandı.
Sarımsak yüklü minibüsten uyuşturucu çıktı: 1 gözaltı
Taşköprü ilçesinde jandarma ekipleri tarafından sarımsak yüklü minibüste yapılan aramada, tavan aydınlatmasının içerisine zulalanmış vaziyette 280 gram metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili minibüs sürücüsü gözaltına alındı.
‘Potansiyelimizi değerlendiremiyoruz’
Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen Kariyer Sohbetlerinde “Kastamonu’da ve Aile Şirketinde Markalaşma ve İnovasyon” konulu panelin konuşmacısı Ünallar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ünal oldu.
Traktör kazaları yüzde 58 azaldı
Kastamonu’da tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek amacıyla traktör sürücülerine reflektör dağıtılıp, reflektör takmanın önemi anlatıldı. İçişleri Bakanlığının “Reflektörünü Tak Görünür Ol” projesiyle Kastamonu’da kazalar yüzde 58 azaldı.
‘Aralık’ta hızlı bir şekilde düşecek’
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir dizi programa katılmak için Kastamonu’ya geldi. Bakan Nebati, ilk olarak Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi’nde düzenlenen “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programına katıldı. Programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Nebati, Kastamonu’da yapılan yatırımlar, ihracat ve ithalat rakamları ile ilgili konuştu. Nebati konuşmasında; “Döviz kurunun oynaklığı minimum seviyede. Öngörülebilirliğin arttığı, insanların hesaplarını çok rahat bir şekilde yapabilecekleri bir dönemdeyiz. Enflasyon, Aralık ayından itibaren baz etkisiyle de olsa hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak. Hedefimiz olan tek haneli enflasyonu yakalayacağız” ifadelerine yer verdi.
Taşköprü Belediyesi’ne ‘en iyi festival’ ödülü
4. CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) Türkiye Hizmet ve Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte 2019 Yılında 33.’sü organize edilen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nin, katılımcılardan en yüksek oyu alması sonucu “CIOFF En İyi Büyük Festivali Ödülü” Taşköprü Belediyesi’ne verildi.
Özbek heyet Kastamonu ormanlarını inceliyor
Özbekistan Devlet Orman Komitesi Başkanlığı’ndan bir heyet, Türkiye programı kapsamında Kastamonu’ya geldi. Heyet, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Pınarbaşı Orman İşletme Müdürlüğü’nde ağırlandı. Heyet burada incelemelerde bulundu.
İstiklal Yolu, Polatlı’ya uzanacak
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi Rehberlik Bölümü Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, İstiklal Yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstiklal Yolu’nun, 3 il, 7 ilçe ve 21 köy olmak üzere toplamda 31 yerleşim merkezi içerisinden geçtiğini belirten Haberal, bu kutlu yürüyüşün Kışla Parkı’na kadar değil, Ankara Polatlı’ya kadar devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.
‘Sarımsak diyarının altın objektifi…’
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı ve Hürriyet Gazetesi foto muhabiri Rıza Özel, bu haftaki köşesinde Taşköprü ilçemizdede uzun yıllar gazetecilik mesleğini sürdüren bir isme yer verdi. Özel, Hürriyet Ankara ekinde bu haftaki ‘Sarımsak diyarının altın objektifi’ başlıklı yazısında Taşköprü ilçemizden Akif Doğan’ı köşesine taşıdı.
Sarımsaksız evden çıkmıyor
Çatalzeytin ilçesinde yaşayan Muhammed Mücteba, 3 yaşında başladığı sarımsak yeme alışkanlığını 6 yıldır bırakamıyor. Her gün en az 5 diş Taşköprü sarımsağı tüketen Muhammed Mücteba'yı görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.