Arama
Arama Sonuçları
Gecen Köyü yardım bekliyor!
Azdavay ilçesine bağlı Gecen Köyü muhtarı İzzet Kaya köyündeki eksiklikler için bir kez daha çağrıda bulundu. Muhtar Kaya açıklamasında; "Parke taşı istiyoruz gelmiyor, grup yolu yapılmıyor, enerji hatları tehlike saçıyor. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız" diyerek sitemini dile getirdi.
Kastamonu'da 30 Ağustos’ta 4 ilçe dikkat!
Kastamonu, 30 Ağustos 2024 Cuma günü, geniş çaplı bir elektrik kesintisi ile karşı karşıya kalacak. Sabah saat 09:00 itibarıyla başlayacak olan kesinti, 6 saat sürecek. Şehrin çeşitli bölgeleri bu süre zarfında elektrik hizmetinden mahrum kalacak.
Kastamonulu ünlü sanatçıdan büyük itiraf!
Bir dönem sağlık sorunları ve fazla alkol yüzünden sahnede zor anlar yaşayan, şimdilerdeyse eski haline kavuşmak için çabalayan Kastamonulu ünlü sanatçı Serdar Ortaç yıllar içindeki değişimini paylaştı.
Vali Dallı'dan ev yangınları için önemli uyarı!
KUZKA Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 3.Toplantısı'nda Vali Meftun Dallı, sık sık meydana gelen ev yangınlarının önlenmesi adına Kastamonu halkına uyarıda bulundu. Dallı boş duran evlerin şalterlerinin kapatılmasını istedi. Vali Dallı; "Bu sayede kısmen de olsa yangınların önüne geçebileceğimizi düşünüyorum" dedi.
En yüksek maaşlı işler belli oldu
TÜİK'in açıkladığı verilen, hangi işi yapan üniversite mezunlarını en yüksek parayı kazandığını ortaya koydu. En yüksek aylık kazancı olan beş bölüm pilotaj, matematik mühendisliği, uçak mühendisliği, kontrol ve otomasyon mühendisliği ve gemi makineleri işletme mühendisliği olarak sıralandı.
Azdavay'da doğalgaz hareketliliği!
Azdavay ilçesinde doğalgaz altyapı çalışmaları başladı.
Ziraat Bankası alıyor! Kaçırmayın…
İstanbul ilindeki Genel Müdürlük Birimleri ile Şubelerinde görevlendirilmek üzere, 150 Uzman Yardımcısı istihdam edecektir.
Pınarbaşı’nda, törenle temel atıldı!
Kastamonu'nun Pınarbaşı İlçesine yoğun bir katılım ile doğalgaz temeli atıldı.
Kastamonu'da da görülen  meteorla ilgili Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama!
Kastamonu ve Türkiye’nin bazı illerinde görülen meteor geceyi aydınlattı. Düşen meteor Türkiye’nin farklı şehirlerinden görülürken, Kastamonu'da ise o anlar bazı vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Peki, göktaşı hangi illere, nereye düştü? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi!
Elektrik direği yangına neden oldu!
Azdavay'da elektrik direklerinden kaynaklanan yangın meydana geldi.
Elektrik direği yangına neden oldu!
Azdavay'da elektrik direklerinden kaynaklanan yangın meydana geldi.
Anız yangınlarına dikkat!
Son günlerde artan hava sıcaklıkları nedeniyle boş arazilerde çıkan yangınlara dikkat çeken uzmanlar, vatandaşları anız, tarla, bahçe ve orman yangınlarına karşı uyardı.
Kastamonu’da kuraklık alarmı!.. Son 64 yılın en düşüğü
NİSAN YAĞIŞLARI, KASTAMONU SAHİL KESİMLERİNDE YÜZDE 80 AZALDI
Eti Bakır’dan Kastamonu’da ‘güvenli madencilik’ atağı…
Sürdürülebilirlik ve inovasyon vizyonunu, Ar-Ge ve teknoloji ile güçlendiren Eti Bakır, Türkiye’nin en derin yer altı bakır madeni işletmesi olan Küre Tesisleri’nde katma değeri yüksek ve güvenli madencilikte yeni bir dönem başlatıyor.
Kastamonu’da ‘maden’ isyanı!
Azdavay ilçesindeki ormanlık alandaki kömür madeninin, arama faaliyetlerini genişleme talebine vatandaşlar tepki gösterdi. Bölgedeki köylerde yaşayan vatandaşlar, yıllardır faaliyet gösteren madenin doğayı kirlettiğini ve köyleri için tehlike oluşturduğunu söyledi.
Akaryakıt fiyatlarında yeni dönem!.. 15 Mayıs’ta başlıyor
Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat uygulanacak.
Hanönü yeniden TBMM gündeminde!
Kastamonu'daki madenler Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya'nın yeniden gündeminde.
Bu çilek fideleri çok 'özel'
İl Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından “Benim engelim üretim yapmama engel değil" başlıklı hazırlanan proje, kadın çiftçi Lemiye Budak'ın bahçesinde özel bireylerle çilek fidesi dikilerek hayata geçirildi.
Kabuk soyma makinesi incelendi
Daday Orman İşlerme Müdürlüğü Ballıdağ İşletme Şefliği'nde kurulumu yapılan ve hizmet vermeye başlayan Kabuk soyma makinesi incelendi.
Civelek; 'Verdiğimiz emeklerin uzun yıllar meyvesi yenecek...'
Azdavay Belediyesi tarafından duyurusu yapılan 1 tır doğal gaz borusunun ilçeye getirilmesinin ardından önceki dönem Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek açıklamalarda bulundu.
DSİ, 21 yılda Kastamonu’ya hizmet yağdırdı
Kastamonu’da son 21 yılda yapılan yatırımlara dikkat çeken Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “21 yılda Kastamonu’ya 20 milyar 913 milyon TL değerinde 121 tesis inşa ettik. Kastamonulular için üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Batı Karadeniz'de tek! O cihaz ve tedavi sadece Kastamonu'da!
Batı Karadeniz'de sağlık sektöründe bir dönüm noktası yaşanıyor! Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, ilimizin sağlık altyapısına yepyeni bir soluk getiriyor. Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, prostat hastalarının derdine derman olacak son teknoloji Rezum Cihazı'nı bünyesine katarak bölgede bir ilki gerçekleştirdi
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
‘Tarihi çarşıda kafe’ neden olmasın?
Kastamonu'nun tarihi dokusunu yansıtan Bakırcılar Çarşısı'nda, geçmişin izlerini taşıyan bir dükkanın kapıları herkese açık. Açıksöz Gazetesi olarak Rasim Yıldız'ın el yapımı ürünlerle dolu dükkanını ziyaret ettik ve zamanın izinde keyifli bir yolculuğa çıktık.
Civelek, Bakan Yumaklı'dan Azdavay için 3 söz aldı!
Tarım ve Orman Bakanı hemşehrimiz İbrahim Yumaklı, Kastamonu programı çerçevesinde Azdavay ilçesini ziyaret etti. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile birlikte halka hitap eden bakan Yumaklı Azdavay için Osman Nuri Civelek'e destek istedi. Bakan Yumaklı konuşmasında; 'Bir gözüm bir kulağım Azdavay'da olacak. Osman başkanım bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır acayip de ısrarcı. Söylediği her şeyi yapacak bundan emin olun' dedi.
Hürsan Pres'in Enerji Verimli Makineleriyle Rekabette Öne Çıkın
Hürsan Pres'in Enerji Verimli Makineleriyle Rekabette Öne Çıkın
Kastamonu Teknokent’in Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi
Kastamonu Teknokent’in 2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Gezgin kadın, 20 yılda 70 ülke gezdi
Samsun’da yaşayan 70 yaşındaki Esin Eren, 50 yaşından sonra yaklaşık 70 ülke gezdi. Hindistan’dan Norveç’e kadar birçok ülke gezen Esin Eren, “Çok kitap okudum ama gezip görmek ufkumu açtı” dedi.
2 bin metreden fazla kablo kesilip çalınmıştı: 2 yıl sonra kendilerini ele verdiler
Amasya’da 2 yıl önce 13 ayrı olayda toplam 2 bin metreden fazla iletişim kablosunu kesip çalarak kayıplara karışan şahısların oluşturduğu suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 6 kişiden 3’ü tutuklandı.
İklim Değişikliği Zirvesi gerçekleşti
"Geri Dönüşen Şehir Samsun" isimli proje kapsamında "Samsun İklim Değişikliği Zirvesi" gerçekleştirildi.