Arama
Arama Sonuçları
Bol olunca, Kastamonu'nun yeni gözdesi ‘mantarlı ekmek’
Ağlı ilçesinde bir restoran bu sene mantar çok olunca Kastamonu'nun coğrafi işaretli ürünlerinden etli ekmeği "mantarlı" yaptı.
Tüm ilçeler Gazi'ye akın edecek!
Pazar günü Kastamonu Gazi Stadında oynanacak olan GMG Kastamonuspor - Sarıyer SK karşılaşması için tüm ilçelerden önemli maç için araçlar kaldırılacak.
Daday’ın köyünde korkutan yangın!..
Daday'a bağlı Değirmencik Köyü Sarıcı Mahallesinde bir evde çıkan yangın, köylülerin korku dolu anlar yaşamasına neden oldu.
2 bin 300 km pedal çevirip Batı Karadeniz’e ulaştılar
Almanya’nın Münih şehrinden 4 ay önce yola çıkan Alman karı koca 2 bin 300 km pedal çevirerek Karabük’e geldi. Alman çiftin sonraki durağı ise Kastamonu…
Kastamonu ormanlarında eğitim
Orman Genel Müdürlüğü, Silvikültür Daire Başkanlığı tarafından, Orman Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Salih Çetiner'in katılımıyla Kastamonu Bölge Müdürlüğünde eğitim semineri düzenlendi.
Kastamonu’da gölette ceset bulundu  
Daday ilçesinde vatandaşlar tarafından gölette erkek cesedi bulundu. Göletten çıkartılan cesedin emekli bir öğretmene ait olduğu öğrenildi. 
Ormandan kenevir, otobüsten esrar!..
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen titiz çalışmalar sonucu 3 ilçede 6 kişi gözaltına alındı. Şahıslardan 2’si tutuklandı.
Daday'da Zafer'in 102. yılına hazırlık!
Daday, Atatürk'ün ilçeyi ziyareti ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için coşkulu kutlamaya hazırlanıyor.
Topladıkları çöplerden sanat eseri yaptılar
Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan yürütülen “İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi 2” projesi çerçevesinde, üniversite öğrencileri yanan ormanlık alanları inceleyip gölet çevresinde topladıkları çöplerle farkındalık için sanat eserleri yaptı. 
Daday'da yanan otomobil kullanılamaz hale geldi
Daday ilçesinde park halindeki bir otomobilde çıkan yangın paniğe neden oldu. Araçta maddi hasar meydana geldi.  
Binlercesi telef oldu!.. Çıkmaya devam ediyor
Kastamonu'da amatör balıkçı tarafından, gölete atılmış 100'den fazla av sepeti çıkartıldı. Geçen hafta da göletten ekiplerin 150 av sepetinin toplandığını belirten amatör balıkçı, sepetler sebebiyle binlerce balığın telef olduğunu söyledi. 
Kastamonu'da sağlıkta donanım atağı!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonu'daki hastanelere kazandırdıkları tıbbi araç ve gereçlerin listesini açıkladı. Yapılan açıklamada, "2024 yılında da hastanelerimizin tıbbi araç gereç ve donanımlarını güçlendirmeye devam ettik. Hastanelerimizde fiziki ve tıbbi donanım ve altyapılarını güçlendirmeye devam ediyoruz," denildi.
Daday Belediyesi düğün salonu kiralıyor
Daday Belediye Başkanlığı, mülkiyeti kendisine ait olan 1000 metrekarelik düğün salonunu 3 yıllığına kiraya vermek üzere açık teklif (artırma) usulü ile ihaleye çıkardı. İhalenin muhammen bedeli 10 bin TL, geçici teminat bedeli ise 10 bin 800 TL olarak belirlendi.
Kastamonu'da muhtarlar maaşlarını bağışladı
Kastamonu’nun Daday ilçesinde, muhtarlar 37 bin 100 TL’lik maaş promosyonlarının yarısını, Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağışladı.
Avrupa’dan Kastamonu’ya akın ediyorlar
Almanya ve İsviçre’den karavan ile Türkiye’ye gelen turistler, 45 günlük tur ile turistik bölgeleri geziyor. Kastamonu’ya ulaşan kafile, Türkiye’nin güzellikleri karşısında hayran kaldıklarını ifade etti.  
Şehit pilotlarımız törenle uğurlandı
Kayseri’de askeri uçağın düşmesi sonucu şehit düşen Kastamonulu Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Eskişehirli Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in naaşları düzenlenen törenle uğurlandı.
Feci kazada can vermişti; Cenazede yürek burkan sözler!
Kastamonu’da hafif ticari araç ile çarpışan Tofaş marka otomobilde hayatını kaybeden genç, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazında ölen yeğeninin fotoğrafını eline alan dayısı, “Aklınızı başınıza alın, kendinizi böyle yakmayın. Gençler kendinize dikkat edin” diye bağırdı.
Kastamonu’nun ‘sakin şehir'i için önemli kongre!
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, "sakin şehir" olarak ilan edilen Kastamonu’nun Daday ilçesinde üyeliğin muhtemel etkilerini değerlendirerek bildiri yayınladı. 
Hedef: Sağlık Kampüsü
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Açıksöz TV'de yayın hayatına başlayan “Memleket Meselesi” programının ilk konuğu oldu. Program moderatörü Açıksöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Sağır’ın sorularını yanıtlayan Milletvekili Uluay, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Kastamonu’da ağaçları ‘soğuk’ vurdu!.. Verim yarıya düştü
Yıllık yaklaşık 6 bin ton ceviz üretiminin yapıldığı Kastamonu’da yüzde 50 verim kaybının yaşanması bekleniyor.
Kastamonu'da müdürlükler kapatılıyor!
Abana, Ağlı, Azdavay, Bozkurt, Çatalzeytin, Daday Doğanyurt, Küre, Pınarbaşı, Şenpazar, Seydiler, Hanönü ve İhsangazi Mal Müdürlükleri’nin kapatılacağı öğrenildi.
KÜ Sivil Havacılık, hız kesmiyor!
Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor.
Toplam 73 yıl hapis!.. Kastamonu JASAT tek tek yakaladı
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı JASAT (Jandarma Dedektifleri) ekipleri tarafından toplam 73 yıl hapis cezasıyla aranan 5 şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Bu çilek fideleri çok 'özel'
İl Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından “Benim engelim üretim yapmama engel değil" başlıklı hazırlanan proje, kadın çiftçi Lemiye Budak'ın bahçesinde özel bireylerle çilek fidesi dikilerek hayata geçirildi.
Kabuk soyma makinesi incelendi
Daday Orman İşlerme Müdürlüğü Ballıdağ İşletme Şefliği'nde kurulumu yapılan ve hizmet vermeye başlayan Kabuk soyma makinesi incelendi.
Civelek; 'Verdiğimiz emeklerin uzun yıllar meyvesi yenecek...'
Azdavay Belediyesi tarafından duyurusu yapılan 1 tır doğal gaz borusunun ilçeye getirilmesinin ardından önceki dönem Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek açıklamalarda bulundu.
Kastamonu'daki bu çiftlik ev esrar fabrikası
Çiftlik evlerinde iklimlendirme sistemiyle uyuşturucu üreten 4 zanlı yakalandı
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Bir söz de Atatürk'ün huzurunda!
Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı ve Kastamonu CHP Parti yöneticileri Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi.
“Tahsin Babaş soymuş Yüksel Aydın göz yummuş”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin, Beyçelebi Mahallesi’nde düzenlenen mahalle buluşmasında hem Tahsin Babaş, hem de Yüksel Aydın’la ilgili sert açıklamalarda bulundu.