KASTAMONU Belediyesinin desteğiyle Kastamonu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Peyzaj Bölümü öğretim üyeleri ile öğrencilerinin hazırladığı 'Kastamonu Kent Peyzajı Gelecek İçin Fikirler' konulu projenin tanıtımı ve sergi açılışı yapıldı.
KASTAMONU Belediyesinin desteğiyle Kastamonu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Peyzaj Bölümü öğretim üyeleri ile öğrencilerinin hazırladığı ‘Kastamonu Kent Peyzajı Gelecek İçin Fikirler’ konulu projenin tanıtımı ve sergi açılışı yapıldı.
Belediye toplantı salonunda yapılan proje tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Tahsin Babaş, KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç, Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, Prof. Dr. Şükran Şahin, Doç. Dr. Sevgi Öztürk, Doç. Dr. Nur Belkayakcı ve Doç. Dr. Çiğdem Sakıcı’nın katıldı.
YILMAZ; ‘ÜNİVERSİTENİN EKSİKLERİNİN GİDERİLMESİ’
Toplantıda konuşan Doç. Dr. Oğuz Yılmaz açıklamasında; ‘Ankara Üniversitesi, yüksek lisans ve doktora çerçevesinde hocalarımızın verdiği derslerin belli alanda veya uygulaması olan alanda öğrencilerin aktif olması planlandı, hizmet götürmek ve o alanla ilgili yerel yönetim ve meclis üyeleri gibi kuruluşları bir takım hizmetleri sağlanması, bu şekilde karar almaya çalıştık. Bu ve bu gibi kuruluşlara yarar sağlanması amacıyla temel prensibimiz, burada üniversitedeki hocalarımızla ilişki kurduk, Ankara Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi yüksek lisans programlarının birleştirilmesi, belli başlı konuların araştırılıp, sonuçları nedir diye sorduk. Ve asıl amacımız üniversitelerin eksik ihtiyaçlarının giderilmesi, öğretim üyeleri arasında bilgi alışverişinin olması, özellikle öğrenciler arası iletişimin gerçekleştirilmesi gibi amaç aldık. Öğrencilerin birlikte çalışabilmesi için sorduk Avrupa’da bunu örnekleri var ve burada neden olmasın düşüncesi var’ şeklinde konuştu.
AYDIN; ‘BU TÜR İŞLERİN NETİCESİ HEMEN ALINAMIYOR?’
Büyük projelerin sonuca ulaşmasının zaman aldığını kaydeden Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise; ‘Öncelikli olarak dünyamızı yaşanabilir yer olarak devam ettirmek istiyoruz. Hepinize bu anlamda teşekkür edip saygılarımızı sunuyoruz. Yaşanabilir yer ve yaşanabilir dünya ve yaşanabilir dünya içinde de kendi şehrimiz içinde güzel başlangıç. Bu arada Kastamonu içinde yapılması gereken bir takım şeyler ortaya çıkmış ve Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Fakültesi yeni bir çalışma başlatmıştır. Bu da bizim için güzel bir başlangıç, araştırmalar yüksek lisans ve doktora eğitimleri de başlıyor. Başlangıç itibariyle hocamızın da dediği gibi, bu işlerin neticesi çok kısa zamanda olmayabiliyor. Yavaş gerçekleşiyor ve geniş bir araziyi kapsıyor. Bunun içinde ayrıca arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tabi ki de bölgemiz bunun için her zaman milli değerlerimiz sayesinde ve bu da takdire şayandır. Projelerin ve çalışmaların hayırlı olmasını diliyoruz’ dedi.
BABAŞ; ‘PEYZAJ FARKINDALIK İSTİYOR’
Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, proje hakkında yaptığı değerlendirmede; ‘Daha kaliteli ve konforlu yaşamak istiyoruz. Onun için de çevremizin düzenli olması bizim için önemli. Güzellikten ziyade doğal olması benim için daha değerli. Peyzajlarımızda özellikte düz çizgiler istemiyorum. Çünkü düz çizgiler doğada belli oluyor. Doğaya uyumlu çalışmalar istiyorum. Yaptığınız yerin hem ruhuna, kültürüne bağlı olarak da yapmak gerekli. Çalıştığımız yerin usulüne uygun çalışmalar yapmanın daha doğru olacağı kanaatindeyim. Bundan önce değişik illerde üniversitelerimizle çalıştık. Kültürel proje kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte çalıştığımız Bakırcılar Çarşısı projemizin de sonuna gelmek
© 2020 Doğrusöz Gazetesi. Tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.