“YAPACAKLARI MESLEKLERLE BİR ARAYA GETİRİLMELİLER”
Yeni neslin çok çalışması gerektiğine vurgu yapan Fuat Bağşi; “Hayat kötü, okumak lazım ve gençler yapacakları mesleklerle bir araya getirilmeliler. Şuanda arkadaşlarımız sanayilerde çalışacak çırak bulamıyor. Ailelerin de çocuklara yol göstermeleri, önyargılı davranmaması lazım” dedi.
"KENDİNİ GELİŞTİREMEYEN BİR NESİL GELİYOR"
Yeni neslin çok okuması gerektiğine vurgu yapan Hamdi Kara da; “Okumazlarsa aç kalacaklar. Yavan ekmek yesinler, ama okusunlar, sonrasında da rahat etsinler. Gelecek nesillerimize gerçekten çok yazık. 9 tane torunum var ve bunların hali acaba ne olacak diye düşünüyorum. Okusunlar, Allahlarına yalvarsınlar, az ile yetinmeyen çoğu bulamaz. Çiftçi bile olsa okuyup tarlasını bilinçli bir şekilde ekmeli. Neyin nereden geldiğini, nasıl yapılması gerektiğini bilmeli. Ekmek neden olur diye sorduğumuzda suratımıza bakıyorlar, şimdiki nesillere üzülüyorum. Kendini geliştiremeyen bir nesil geliyor. Bizler küçükken öğretmelerimize saygı, hürmet vardı. Şimdiki gençleri görüyorum da, eğitimde terbiye falan kalmamış. Torunumu başka şehirde okutmaktan korkuyorum. Hak, hürmet olmayan yerde bereket olmaz" ifadelerine yer verdi.
"GÖZLERİ DÜNYAYI GÖRMÜYOR"
Telefonun yeni nesilleri ele geçirdiğini dile getiren Ahmet Karaman ise; “Telefon, çocukların kafasını çok yoruyor, ellerinden hiç düşmüyor, sokakta yürürken bile kendilerini direklere vuracak kadar gözleri dünyayı görmüyor. Çalışmak nedir bilmiyorlar, ailelerine yük olarak yaşamlarını sürdürüyorlar, ellerinde bir sigara, içip duruyorlar. Büyüklerini saymaları lazım. Otobüslerde hamileler, yaşlılar ayakta duruyor, gençler yer bile vermiyor. Okuyan iyi okumalı, çalışan iyi çalışmalı, iyi bir meslek sahibi olmak için o yolda ilerleyerek Türkiye'yi iyiye ulaştırırlar, ülkemiz daha aydınlık olur. Birlik ve beraberlik, saygı ve sevgi içinde güzel bir Türkiye olur inşallah" şeklinde konuştu. (Banu Türkmenoğlu)