Kastamonu da var!.. İşte deprem riski bulunan iller

MTA tarafından düzenlenen Diri Fay Haritası’na göre Türkiye genelinde aralarında Kastamonu’nun da olduğu 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek potansiyelde 485 diri fay bulunuyor.

AFAD'dan alınan bilgilere göre; Malatya'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan depremin büyüklüğü 5,9 olarak duyuruldu. Birçok çevre ilde hissedilen deprem yerin 10,7 km derinliğinde gerçekleşti.

Öte yandan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nce (MTA) düzenlenen Diri Fay Haritası’na göre Türkiye genelinde aralarında Kastamonu’nun da olduğu 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek potansiyelde 485 diri fay bulunuyor.

5,5 ve üzeri deprem üretebilecek iller de bu kapsamda açıklandı.

EN AZ RİSKLİ BÖLGELER

Deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grup iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman olarak açıklandı.

ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Üçüncü derece riskli bölgeler ise; Kastamonu, Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Urfa, Mardin, Kilis, Adana, Antep, Maraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir’i kapsıyor.

İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İkinci derece riskli bölgeler arasında ise Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Maraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Ağrı ve Çorum gibi birçok il var.

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Diri Fay Haritası’na göre, İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt gibi iller birinci derece riskli bölgeler arasında bulunuyor. (Haber7)