Kastamonu’da bir sahte muhtar olayı daha!

Kastamonu Akmescit Mahallesi Muhtarı Emine Bekiroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir uyarı yaptı. Bekiroğlu, adına sahte bir hesap açıldığını ve dolandırıcılık amacıyla mesajlar gönderildiğini belirterek, bu hesaplara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Kastamonu’da yaşanan sahte muhtar olayı büyük yankı uyandırmıştı. Saraçlar Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Yapan’ın ismi kullanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılıkta, bir vatandaş 9 bin lira kaybetmişti. Bu kez dolandırıcılar, Akmescit Mahallesi Muhtarı Emine Bekiroğlu’nun adını kullanıyor.

Muhtar Emine Bekiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, adına açılan sahte hesaplar üzerinden insanları kandırmaya yönelik mesajlar gönderildiğini belirtti ve bu hesaplara itibar edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

BEKİROĞLU’NDAN UYARI: "İTİBAR ETMEYİN!"

Muhtar Bekiroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Adımı kullanarak sahte bir Facebook hesabı açılmıştır. Bu hesap benimle hiçbir şekilde ilgisi yoktur. 'Alışveriş çeki kazandınız' diye mesajlar atıldığı söyleniyor. Bu tür mesajlar ve doğacak sorunlardan kesinlikle mesul değilim. Lütfen hiçbir şekilde itibar etmeyiniz ve gönderilen arkadaşlık isteklerini kabul etmeyiniz.”