Tosya'nın kedisi Kastamonu'da şifa buldu!

Tosya'da bir hayvan severin bulduğu bacağı kırık kedi, ilçede yeterli tedavi görememesi nedeniyle hayvan severlerin desteğiyle şifayı Kastamonu'da buldu.

Tosya'da sokakta bacağı kırık bir kedi görmesi üzerine yardım etmek isteyen hayvan sever Nuray Kemeşi, çareyi Kastamonu'da buldu. Tosya Belediyesi dahil resmi diğer kurumlardan da yardım isteyen Nuray Kemeşi yeterli olanaklar olmadığı için yaralı kediyi özel kliniğe götürmek durumunda kaldı. Hayvan sever Nuray Kemeşi ilçede barınakta da sıkıntı olduğunu dile getirerek hayvanlar için desteğin çoğaltılmasını istedi. Belediyenin veteriner kliniğinde tedavi imkanların artırılmasını talep etti.

"KIRIĞA BİR ŞEY YAPAMAYACAKLARINI SÖYLEDİLER"

Hayvansever Nuray Kemeşi  konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Tosya Meydanı'nda bir kedi buldum. Arka patisi kırıktı. Hayvan zaten basamıyordu. Ben bu kediyi Tosya Belediyesi'nin Veterinerine götürdüm. Kediyi muayene etti, başka sıkıntıları da vardı. Bana; 'Abla ben bunun kırığına bir şey yapamam ameliyat yapamıyorum, ben ağrı kesici ve antibiyotik yapayım diğer ilaçlarını da vereyim sen buna evde bak' dedi. Kırık ne olacak diye sorduğumda; 'Ben bilmiyorum sen onu belediyeyle görüş' dedi. Ben de kediyi aldım ve özel bir veterinere götürdüm. Kediyi muayene etti. Kedinin elle muayenesinde kırık olduğu bana veteriner hekim tarafından söylendi. Röntgenin şart olduğunu ve ameliyatı da kendisinin yapacağını söyledi ama röntgenin birkaç defa çekileceğini belirterek, ameliyatı ancak Merzifon'da yapabileceğini söyledi. Bir bütçe çıkardık ama ödemek mümkün değil.  Akabinde Kaymakamlığa gittim. Dilekçe yazdım, durum hakkında bilgi verdim. Dilekçeyi teslim ettim, bana yapılacak bir şey olmadığı söylendi ve derneklerle görüşmem ve kendi imkanlarımla ne yapabiliyorsam onu yapmam istendi. Ama dilekçemi işleme koyduklarını söylediler."

" KASTAMONU BELEDİYESİ 'PROTOKOL LAZIM' DEDİ"

"Daha sonra Kastamonu Belediyesi'ni aradım. Görüştüğüm kişiye durumu izah ettim. Durumu anlattım, '2 veteriner hekimle görüştüm hayvanın bacağı kırık olduğu tespit edildi ne yapabiliriz' diye sordum. Not aldı. Bana; 'Bizim Tosya ile Kastamonu Belediyesi'nin arasında protokol yok. Olmadığı için de o hayvanı alamam. Siz bunu Tosya Belediyesi ile görüşün acilen bir protokol imzalansın biz hayvanı tedavi edelim ' dedi. Tosya Belediyesi'yle görüştüm, adımı söyler söylemez, suratıma telefonu kapattılar. İlçe Tarım Müdürlüğü ile görüştüm, bu kurumu bir daha aramamam gerektiği ifade edildi. Akabinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'yle görüştüm. Orda da hak etmediğim bir tavırla karşılaştım. Kedi oradan oraya helak oldu. Acı çekiyor hayvancağız, bacağı kırık."

"ŞOFÖR, KEDİ OLDUĞUNU DUYDUĞUNDA BENDEN PARA İSTEMEDİ"

"Bu kediyi ben hiçbir şekilde bırakmam dedim. Cebimde son 300 lira para vardı. Vetetiner hekim Semih Beye ulaştım. Dedim ki 'Bir sokak hayvanı var. Elimde oradan oraya rezil oldu. Ne yapacağımı bilmiyorum.' Bana dedi ki; 'Röntgenini çekelim hayvanın nesi olduğunu anlayalım. Kastamonu'ya gönderin' dedi.  Tosya Tur'un aracıyla hayvanı Kastamonu'ya gönderdim. Tosya Tur'un şoförü, kedi göndereceğimi söylediğimde benden para talep etmedi. Üstüne üstlük, bagaja değil koltuğa koydu. 'O benim yolcum' dedi. Şoför beyin de kedileri varmış ondan dolayı hassasiyet gösterdi Allah razı olsun."

"TEDAVİ PARASINI DERNEKLER VE HAYVAN SEVERLER İLE TOPLADIK, KEDİ AMELİYAT OLDU"

"Veteriner Hekim Semih Bey hayvanı otogardan aldı röntgenini çekti, sağ olsun. Semih Bey hayvanı korumaya aldı. 3 gün kadar kedi Kastamonu'da kaldı. Sonra derneklere, bildiğim hayvan severlere ulaştım. Hepsine durumu izah ettim. Tedavi parası bir şekilde toplandı. Hayvan ameliyat oldu, bacağına platin takıldı. Hayvanın her türlü sıkıntısı çözüldü. Şuanda da benim korumamda kendisi."

"GÖZÜMÜZÜ KAPATAMAYIZ ONLAR ACI ÇEKERKEN"

Nuray Kemeşi son olarak şu ifadelere yer verdi;  "Ben Tosya'da Belediye Veteriner Müdürlüğünde kliniğin, sokak hayvanlarının daha uygun şartlarda tedavi edilebileceği, daha geniş kapsamlı uygulamaların yapılacağı donanımlı bir yer haline getirilmesini bir hayvan sever olarak talep ediyorum. Bu hayvanların ağzı var dili yok, onlar sıkıntısını dile getiremezler. Burada onların acılarını dindirmek biz insanlara düşüyor. Gözümüzü kapatamayız onlar acı çekerken. Tosya'da kurumların hayvanlar noktasında daha itinalı ve özenli davranılmasını talep ediyorum. Sokak hayvanları hepimizin sorumluluğunda. Her şeyden önce vicdanımızı susturamayız. Elimizden ne gelirse yapmak durumundayız. Yetkililere buradan talebimdir. Lütfen gereken önlemler, çalışmalar yapılsın." diye konuştu.

"TOSYA'DA HAYVANLAR İÇİN NEDEN BİR TEDAVİ MERKEZİ YOK"
Kemeşi sözlerini şöyle sürdürdü; "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu yok sayılıyor. Tosya Belediyesi'nin hayvanlar için 'Tedavi Merkezi' neden yok? Yaralı veya hasta acil müdahale gerektiren hayvanları tedavi edemiyorlarsa, şuan nerede bu hayvanlar. Ben bunu sorgulamak istiyorum. Evet bu kedi kurtuldu. Peki ya diğerleri ne olacak? Hadi bu hayvancağız hayvan severlerin desteğiyle kurtuldu. Ya diğerleri... Hayvan severlerin gücü nereye kadar yetecek? Biz bir yaralı hayvan gördüğümüzde bunu barınağa ve veterinerlere teslim ettiğimizde içimiz rahat etsin istiyoruz. Bu hayvan orada gerçekten sağlığına kavuşacak diye emin olmak istiyoruz. İmkanların iyileştirilmesi lazım."

Barınak noktasında da sıkıntılar olduğunu savunan Nuray Kemeşi, bir an önce Tosya'da inceleme yapılmasını talep etti.