Kastamonu'nun bisiklet yoluna, büyük ayıp!

Kastamonu’nun bisiklet yolu, şimdilerde gelişigüzel yazılan duvar yazılarıyla çevrilmiş durumda. Yolda bisiklet haricinde her türden motosiklet ve otomobil geçse de, bölge ilgi bekliyor.

Kastamonu Belediyesi tarafından 2015 yılında hizmete açılan ‘Yürüyüş Ve Bisiklet Yolu’ son dönemlerde işlevliğini yitirerek alkol kullanan kimselerin gözde mekanı olurken, ailelerin uzaklaştığı ve ‘tehlikeli’ gördüğü bir bölge haline geldi.

‘BİSİKLET YOLU’ HİÇ GÜVENLİ DEĞİL

Kastamonu Bisiklet Yolu’nda vatandaşların istediği şekilde hizmet olmadığı gibi, çevresinde ‘alkol’ atıklarından geçilmez duruma geldi. Bölgenin amacı, Kastamonu Yerel Halkına güvenli bir şekilde bisiklet sürebileceği bir alan olması gerekirken; şimdilerde alkol içmeye gelen kimselerce kullanılıyor.

Ailelerin girememesi ve alkol kullanan kimselerin gözde mekanı haline gelmesine üstün, bir de orman yangınlarına sebebiyet veren ‘cam şişeler’ ormanlık alanlara atılmış durumda.

BİSİKLET YOLUNUN GÜNAHI NE?

Vatandaşa hizmet için açılan bölge, kirlilikten geçilmediği gibi, bir de duvar yazılarıyla da süslenircesine paspal duruma getirilmiş. Kimisi duvarları kirleterek sevgisini ilan ederken, kimisi ise geceye bir söz bırakıyor. Temizlenen duvarların üzerine de ‘duyarsızlık’la bölge duvar yazılarıyla kirletilmeye devam ediyor.