Kastamonu, Gazi'deki kutlamadan çok memnun! 'Yeniden'  

Kastamonu Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gazi Stadı'nda kutlandı. Vatandaşlar yeniden statta bayram coşkusunu yaşadıkları için büyük sevinç içinde olduklarını kaydetti.

Kastamonu'da 23 Nisan Ulusal Egemenlikve Çocuk Bayramı alınan karar doğrultusunda Gazi Stadı'nda kutlandı. Vatandaşların yoğun katılım gerçekleştirdiği bayram kutlamasında insan seli stadın dışına taştı. Büyük coşkuyla kutlanan bayram renkli görüntülere sahne oldu.

"40- 50 SENE ÖNCE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GELİYORDUK ŞİMDİ KENDİMİZ GELDİK"

Resmi bayramların yeniden statta kutlanmaya başlanması da vatandaşlara büyük mutluluk yaşattı. Bayram kutlamalarını izlemeye gelen yaşlı çift duygularını şöyle aktardı; "Çok mutluyuz. 40-50 sene önce çocuklarımıza geliyorduk, şemsiyelerle fotoğraf makineleriyle koşardık. Birkaç senedir gelemiyorduk, hanım da rahatsızdı. Bugün dedi kalk gidelim. Kaç sene olmuş gelmeyeli özlemişiz bayram kutlamalarını."

"KENDİ BAYRAMIMIZI KUTLADIĞIMIZI HİSSETTİK"

"Geçmişteki bayramlarımız gibi hissediyoruz. Bunun öncesinde yapılan kutlamalar sanki bizim bayramımız değilmiş gibiydi. Şimdi gerçekten bizim bayramımız olduğunu hissediyoruz. Kızımın bu heyecanı ve atmosferi yaşadığı için çok mutluyum. Kızım da çok heyecanlı. Çünkü diğer bayramları idrak edemiyorlardı ama şimdi bu ortam iliklerimize kadar bayramı hissettiriyor. "

" MEYDAN ZATEN KASTAMONU İÇİN AYRI BİR SORUNDU"

"Bu bayramın çocuklara armağan edilmesi nedeniyle hem gururlu hem mutluyuz. Statlarda yeniden kutlanması hem toplumun kaynaşması hem de birlik ve beraberliğimiz açısından daha farklı bir kutlama ortamı oluşturuyor. Hem de bizlerin toplum olarak kaynaşmamızı sağlıyor. Baktığımız zaman meydanlarda okullarda kutlanıyordu.  Meydan zaten Kastamonu için ayrı bir sorundu. Çünkü gelenler izleyemiyordu sıkıntı oluşturuyordu. Keşke daha geniş ve ferah bir ortamımız olsa. Daha güzel olur. Heyecanı var. Geç geldik biraz içeri giremedik. Rahat da izleyemediği için bir huzursuz ama genel manada mutluyuz."

"YENİDEN YENİDEN!"

"Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Anlatılacak gibi değil. Çocuklarımız mutlu herkes mutlu. Bizim çocukluğumuzda hep böyleydi. Eskiyi yaşıyoruz. Heyecanlı coşkulu bir ortamda olurdu eski bayramlarımız. Şimdi de o zamanları yaşıyoruz. Yeniden yeniden! Atatürk'e çok teşekkür ediyoruz. Bu bayramı çocuklarımıza armağan ettiği için. "

"BEKLİYORDUK BÖYLE GÜNLERİ"

Gururluyuz. Çok bekliyorduk böyle günleri. Şimdi çok duyguluyuz. Heyecanı dorukta yaşıyoruz. Sabah bir coşkuyla geldik buraya yeğenlerimle. Çocuklar da oldukça mutlu. Heyecanlı ve mutluyuz.