Kastamonu'nun Azeri gelininin azimli hikayesi!

TRT1'in sevilen programı Alişan ile Hayata Gülümse programında Kastamonu'nun yöresel lezzetleri yer aldı. Programa Kastamonu'nun Azeri gelini Nezaket Aliyeva da katıldı. Aşçı olan Kastamonu'nun gelini Nezaket Aliyeva Türkiye'ye nasıl geldiğini anlattı. Aliyeva, bulaşıkçı olarak başladığı yerde şimdi aşçı olarak meslek hayatına devam ediyor.

TRT1'in sevilen programı Alişan ile Hayata Gülümse programında Kastamonu'nun yöresel lezzetleri tanıtıldı. Sarı yazmalarıyla çıkan Kastamonulu kadınlar, hem yemek yaptı hem yöresel lezzetlerimizi tanıttı.

"KASTAMONU PASTIRMASI ÇOK ÖZELDİR"

Programda Alişan Kastamonu oturmasını vurgulayarak; "Kastamonu'da bir pastırmacıya gitmiştik bu çok özel bir pastırma. Herkes pastırmanın anavatanı Kayseri olarak bilir ama Kastamonu da en az Kayseri kadar ünlüdür. Kastamonu pastırması özeldir" dedi.

Programda tanıtılan yöresel Kastamonu yemekleri şöyle; "Ecevit çorbası, kavurma, kuzu tandır, otlu pilav, lahana dolması, Kanlıca turşusu, keşkek, pastırma, Buhara pilavı, nohutlu pilav, kuzu fırın, cacık (domatesli), eğşi.

KASTAMONU'NUN AZERİ GELİNİ NEZAKET ALİYEVA

Kastamonu'nun Azeri gelini Nezaket Aliyeva da programa katılanlar arasındaydı. Nezaket Aliyeva Kastamonu'ya geliş hikayesini anlattı.
Aliyeva konuşmasında şunları söyledi; "Eşimle Azerbaycan'da tanıştık. Sonra Kastamonu'ya geldim. Benim 4 çocuğum var. 38 senedir evliyim. Azerbaycan 'da kızlarım torunlarım akrabalarım var. Ben 2014'te Abdulkadir beyin yanında bulaşıkçı olarak başladım. Kadir abi bana 'Sen etli ekmek becerebilir misin?' diye sordu. Bizde de buna gutap derler. Anlamadım etli ekmeğin ne olduğunu. Meğer bizdeki gutapmış. Tamam dedim yaparım. Ben yaptıkça Kadir abi benim işlerime de alttan bakarmış. Ben 3 yıl bulaşıkçı olarak çalıştım, 3 yıldan sonra Kadir bey beni aşçı yardımcısı yaptı. Sonra da aşçı oldum. Azerbaycan'daki kızlarıma, torunlarıma, akrabalarıma hepsine buradan kucak dolusu selam gönderiyorum" dedi.