Kastamonu İl Müdürlüğü açıkladı! Yüzde 85...

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kastamonu'da büyük baş hayvanların yüzde 85'inin yani 230 bin büyükbaş hayvanın şap hastalığını önleme adına aşılandığını açıkladı.

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, Kastamonu genelinde İlçe Müdürlükleri ile beraber yapılan şap aşılama çalışmaları kapsamında 230 bin büyükbaş hayvanın aşılandığı açıklandı.

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Yetiştiricilerimiz için büyük kayıplara yol açan şap hastalığına karşı yapılan baskın aşılama döneminde İlimizde bulunan büyükbaş hayvan varlığının en az yüzde 85'i aşılandı. Şap aşılama çalışmamız 1 Mayıstan itibaren İlkbahar dönemi ve sonrasında 16 Eylül itibarı ile sonbahar dönemi olmak üzere bu yıl 3 kez yapılacaktır. Yetiştiricilerimizin aşılama çalışmalarına destek olması ve hayvanlarını mutlaka aşılatması son derece önemlidir. En ücra köyün en ücra mahallesindeki işletmeye ulaşarak koruyucu aşıları uygulayan Hayvan Sağlığı çalışanlarımıza kolaylıklar dileriz" denildi.