Civelek, Bakan Yumaklı'dan Azdavay için 3 söz aldı!

Tarım ve Orman Bakanı hemşehrimiz İbrahim Yumaklı, Kastamonu programı çerçevesinde Azdavay ilçesini ziyaret etti. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile birlikte halka hitap eden bakan Yumaklı Azdavay için Osman Nuri Civelek'e destek istedi. Bakan Yumaklı konuşmasında; 'Bir gözüm bir kulağım Azdavay'da olacak. Osman başkanım bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır acayip de ısrarcı. Söylediği her şeyi yapacak bundan emin olun' dedi.

"8 FABRİKA YAPACAK İŞ ADAMINA BURAYI YİNE UYGUN BEDELLE VERMEK İSTİYORUZ"

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek konuşmasında 3 temel konu olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi; "Vadettiğimiz bu üç temel konunun mutlaka yapacağız dediğimiz 3 temel konunun da imzası sizin elinize sayın bakanım. Daha öncesinde orman deposu olarak kullanılan Orman Bakanlığı'nın olan ve üzerinde bir kereste fabrikası olan 20 dönümlük araziyi, bundan yaklaşık 17 yıl önce Azdavay Belediyemize almıştık. 20 dönümüne de TOKİ ev yaptım. 80 dönümdü burası kaldı 40 dönüm. Burası sanayi Bölgesi.  Bizim sanayimizin fabrikalarımızın yanı başında. 40 dönüm araziyi biz sizin emrinizle Azdavay belediyesine çok uygun bedelle alıp en az 8 fabrika yapacak iş adamına burayı uygun bedelle vermek istiyoruz."

" TÜRKİYE'DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Ben turizme çok yatkın turizme inanan bir belediye başkanıyım. Biz Çatak Kanyonuna teras Kanyon yaptık. O Çatak kanyonu 4 kilometre sonra Aynen Horma'da olduğu gibi ılıca'ya çıkış verdiği gibi, bizdeki Çatak kanyonu da Nalbantoğlu'na çıkış veriyor. 4 kilometre mesafesi var. Burayı 4 defa kurtarıcılarla ve rehberlerle gezdik. Muazzam bir oluşum var. Eğer turizmi açıldığında Horma kanyonu gibi bölgemize çok büyük enerji verecektir. Sadece Azdavay'a değil, Azdavay Pınarbaşı'na Kastamonu'ya büyük bir enerji verecektir. Dünyada örnekleri var. Almanya'da dünyada en çok ziyaret edilen Garniş Kanyonu bu şekilde 1910 yılında uygulanmış. Kaya patika yolu yapmışlar. Biz buranın olurunu çıkarttırdık. Genel Müdürlükle buranın 5 yıllık gelişme planında yapılma oluru var. Şu anda sizin emirlerinizle ödenek aktarımı Milli Parklara yapıldığında biz bu patika yolunun yaparak; dünyada örnekleri var ama Türkiye'de bir ilkini gerçekleştirmiş olacağız. sizlerin sayesinde başaracağımız bir işimiz var.

"PINARBAŞI İÇİN EMRETTİĞİNİZ GİBİ AZDAVAY İÇİN DE EMREDERSENİZ SENEYE HEMSEHRİLERİMİZİ BU HİZMETLE BULUŞTURACAĞIZ"

Azdavay merkezden Azdavay çevre yolunu yapılamadı. İhale aşamasında eğer karayolları Genel müdürlüğü'ne bir emriniz olursa bu da bu sene başlayıp İnşallah Pınar başında olduğu gibi orada nasıl ki emrettiğiniz yapıldı burada da yapılarak önümüzdeki sene halkımızın hizmetine açılacaktır.

YUMAKLI; "BİR GÖZÜM VE BİR KULAĞIM AZDAVAY'DA OLACAK"

Bakan Yumaklı ise şu ifadeleri dile getirdi; "Bir gözüm, bir kulağım Azdavay'da olacak, onu şimdiden söyleyeyim. Bu kalabalıktan eminim çok daha fazla bir ciddi oy oranı da çıkacak.  Bunun ne önemi var? İşte nüfus cüzdanınızda Azdavay yazıyorsa çok büyük önemi var. Osman Başkanımın bu zamana kadar yaptıkları, yapacaklarının teminatı. Acayip ısrar ediyor hiç peşini de bırakmıyor. Söylediği her şeyi de yapacak emin olun yani. Ben bunu size rahatlıkla söyleyebilirim. 31 Mart akşamı Osman başkanı size bundan sonraki 5 senede çok daha iyi hizmet etmek üzere icazeti vermeye söz veriyor musunuz? (Evet sesleri yükseldi)"