KÜ’ye üst düzey ziyaret

Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’in ziyareti sırasında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “Bakan Yardımcısı Gümen'i Üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Veteriner Fakültesi’nin hayvan sağlığı, beslenme ve yetiştirme konularında yürüttüğü çalışmalar ile araştırma ve projeleri ile hem bölge ekonomisine hem de ülke genelinde hayvancılığın gelişimine önemli katkılar sağlayacak.” dedi.

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ise, hayvancılığın önemini vurgulayarak, “Üniversitenizde yürütülen ilgili çalışmaların önemini takdir ediyorum. Ayrıca, hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliği ve verimliliği için genç neslin katkılarının öneminin büyük olduğunu ve Üniversitenizin bu alandaki çalışmalarının ve gelecekteki projeleri daha da güçlendirilmesi gerekir.” diye söyledi.

Bakan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde gerçekleştirilen söyleyişi de yer alarak Türkiye’de veterinerlik, hayvancılık ve tarım alanında güncel gelişimleri ve devlet yatırım ve destekleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Söyleşiye; Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Halil Uluay, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, kamu kurumları ve kuruluşların temsilcileri ile akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, konuşmasında bakan yardımcılığından önce Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi olduğunu söyleyerek kendini tanıttı. Ülkemizin hayvan ve tarım kapasiteleri ile nitelikleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gümen, son dönemde devletin bu alanlarda yaptığı yatırım ve verdiği proje teşvikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Prof. Dr. Gümen, “Devletin verdiği destekler ile tarım ve hayvancılığın ilerledi. Bilimsel çalışmalar ile hem de hayvancılık hem de tarım sektörü içerisindeki yetiştiricilerine destek olmak istiyoruz. Ayrıca tarım ülkesi olan Türkiye’de Tarım ve Orman Bakanlığı olarak hayvancılık ve tarım işletmelerinde bilimsel, teknik ve fiili çalışmalara destek oluyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Ahmet Gümen, “veterinerlik öğrencilerinin deneyim kazanmaları için birçok imkân mümkün bunlardan birisi ise staj yapmak. Çünkü staj yapmak teorik bilgilerini uygulamaya dökmek ve sektördeki gerçek işleyişi öğrenmek için çok değerli bir fırsat.” diye vurguladı.