İşyeri Hekimliği Eğitimi Nereden Alınır?

İşyeri Hekimliği Eğitimi Nereden Alınır?

İşyeri hekimliği özellikle son zamanlarda önemli bir hale gelmiştir. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre işyeri hekimliği işyerleri için zorunlu bir hal almıştır. İşyeri hekimleri çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığınca onaylanmış bir sertifika almalıdırlar. Bu kişiler işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olurlar.

İşyerlerinde sağlıkla alakalı çalışmaların kaydedilmesi ve işyerlerinde yasal sorumlulukların yerine getirilmesi gibi konularda gerekli olan denetimleri gerçekleştirirler. Sağlık uygulamaları yanında gerekli muayene işlemlerini yaparlar. İşyeri hekimlerinin çalışma süreleri çalışan kişi sayısına bağlı olarak değişiklik gösterir.

İşyeri Hekimlerinin Görevleri Nelerdir?

İşyeri hekimi iş kazası risklerinin önlenmesi adına gerekli tedbirlerin alınmasını sağlarlar. Bunun yanında acil müdahale edilmesi gereken durumlarda gerekli işlemleri gerçekleştirirler. Gerekli olan kaynakların tespit edilmesi ve bu kaynakların uygulanması adına planlamaları gerçekleştirirler.

·         İşe alınacak kişilerin fiziksel açıdan yeterliliklerini gerekli sağlık taraması ile değerlendirirler. Bu sayede mesleği yapıp yapmayacaklarını teyit ederler.

·         İşverenlerin taleplerine bağlı olarak çalışanların düzenli olarak sağlık muayenelerini gerçekleştirirler.

·         İş kazalarının incelenmesi ve işverenler adına gerekli olan raporların hazırlanması konularında görev alırlar.

·         Gerekli olan tedavi yöntemlerini belirleyerek çalışanların ihtiyacı olan ilaçları reçetelendirirler.

·         İşyerlerinde meydana gelen yaralanma durumlarının sebeplerini araştırırlar ve iş sahalarının düzenli bir şekilde analiz edilmesini sağlarlar.

·         Çalışanların devamsızlıkları ve sigorta tazminatları konularında yönetimin bilgilendirilmesini sağlarlar.

·         İşyerlerinde çalışanların genel sağlıklarının artırılması amacıyla çalışmalar yaparlar.

·         Sağlık ve güvenlik ile ilgili prosedürleri uygulayarak çalışanlar için uygun bir işyeri ortamı oluştururlar.

·         İşyerlerinde bulaşıcı hastalıkların yayılmasının engellenmesi için gerekli tedbirleri alırlar.

·         Toksik maddeler ile diğer tehlikeli maddelerin etkilerinin kontrol edilmesi adına gerekli çalışmaları yaparlar.

İşyeri Hekimi Olmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İşyeri hekimi olmayı düşünen bireylerin öncelikle belli başlı kriterleri karşılamaları gerekir.

·         Öncelikle tıp fakültelerinde altı yıllık eğitimlerini tamamlayarak mezun olmalıdırlar.

·         Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından işyeri hekimliği ile alakalı gerekli eğitimleri almaları gerekir. Sonrasında sınavda başarı elde ederek işyeri hekimi olmaya hak kazanabilirler.

Bu kriterler kişilerin işyeri hekimi olabilmeleri için gereklidir. Bu sayede işyeri hekimleri işyerlerinde profesyonel bir şekilde çalışmalarını sürdürebilirler.

İşyeri Hekimi Olmayı Düşünen Bireylerde Aranan Özellikler Nelerdir?

İşyeri hekimi eğitimi https://kareakademi.com.tr/egitim/isyeri-hekimligi-kursu/  almayı düşünen kişilerde birtakım özelliklerin bulunması önemli konuların başında gelir.

·         İşyeri hekimlerinin sorun çözebilme yeteneği bulunmalıdır.

·         Erkek adayların askerlik görevlerini yerine getirmiş olmaları gerekir.

·         İşyeri hekimlerinin değişen mesai saatlerine uyum gösterebilmesi önemlidir.

·         Stres durumlarından sakin kalarak etkili bir şekilde karar alabilmeleri önemli bir konudur.

·         Bunun yanında sunum yapabilme ve rapor hazırlayabilme yetenekleri de bulunmalıdır.

İşyeri hekimi olmayı düşünen kişilerin bu özellikleri barındırması ya da geliştirmesi önemlidir. Bu sayede mesleklerini son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri mümkün olur. İşyeri hekimlerinde bu özelliklerin bulunması iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili alanlarda profesyonel bir şekilde çalışmalarına yardımcı olur.

İşyeri Hekimi Olmak İçin Neler Gereklidir?

İşyeri hekimliği sertifikası almayı düşünen kişilerin öncelikle 6 yıllık tıp eğitimlerini tamamlamaları önemli bir konudur. Sonrasında bireylerin işyeri hekimliği eğitimi vermeye yetkisi bulunan eğitim kurumlarından bu eğitimleri alması gerekir. Kurumumuz sizlere işyeri hekimliği eğitimi konusunda kaliteli hizmetler sunar.

İşyeri hekimliği sınavı yılda iki defa olacak şekilde gerçekleştirilir. Eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan bireyler bu sınava girerek gerekli puanı almalıdır. Sınavlarda 50 sorudan 35 tanesini doğru yanıtlayan kişiler işyeri hekimi sertifikası almaya hak kazanırlar. Kare Akademi olarak sizlere her zaman bu konuda en iyi eğitimleri sunarız.