Son konuşmasını Kastamonu Günleri'nde yapt
Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik, ölümüyle herkesi üzerken; Ekim ayında düzenlenen 10'ncu Bursa'da Kastamonu Günleri'nde yaptığı konuşma ise çabalarının sonucunu yaşamının son evresinde de olsa aldığını gösterdi.
Bursa'da gösterdiği faaliyetlerle şehirde sevilen isimler arasına giren Tiftik, hasta yatağında da olsa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı dahil bir çok kişinin Kastamonu Günleri davetiyesini almak için hastanenin yolunu tutmuştu.
HASTA YATAĞINDA DAVETİYE DAĞITTI
Arkadaşlarının da desteğiyle hasta yatağından etkinliği organize eden Tiftik, programa da katılarak konuşmasında dikkat çeken şu ifadelere yer vermişti:
''Geçen yılki konuşmamda ‘mutluluğun resmi nedir deseler karşımdaki tablodur’ demiştim. Bugün benim için en mutlu gün..."
HEDEFLERİNİ TAMAMLADI
Göreve geldiğimizde üç ana hedefimiz vardı: "Birincisi federasyon kurmak, ikincisi Bursa’da Kastamonu Konağı’nı yapmak, üçüncüsü de Kastamonu Günleri’ni yapmak. 3 hedefimizin 3’üne de ulaşmış ve aşmış durumdayız..."
Yaşamı boyunca Kastamonu ve Bursa arasında köprü olan, gurbetçilerimizle birlikte Kastamonu dışında Kastamonu'yu yaşayan Tiftik'e Açıksöz Gazetesi olarak Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.
İSMAİL TİFTİK KİMDİR?
Kastamonu'nun Araç ilçesinde doğan İsmail Tiftik, uzun bir süre boyunca Bursa'da bilişim sektöründe faaliyet gösterdi. Aktif siyasete de atılan Tiftik, geçmişte AK Parti'nin Bursa'daki kurucuları arasında yer aldı ve Nilüfer Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlendi.
Siyasi kariyerinin ardından sivil toplum alanında çalışmalara ağırlık veren Tiftik, Bursa'daki Kastamonu derneklerini bir araya getirerek Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu'nun Kurucu Başkanlığı'nı üstlendi. Aynı zamanda Bursa Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği'nde Onursal Başkanlık görevini üstlenen Tiftik, Bursa Anadolu Arastası (Hemşeri Dernekleri Yerleşkesi) Kooperatifinde Yönetim Kurulu Üyesi ve kooperatif müdürü olarak görev aldı. Bunların yanı sıra Tiftik, Bursaspor üyeliğiyle de biliniyordu.