Kastamonulu Yazar, büyüleyici hikayesini kitaba döktü

Uzun yıllar kanserle mücadele eden Kastamonulu  Yazar Ayfer Savaş Aydın, ilk romanı ‘Rıza’ için Kastamonu'dan sonra Ankara'da da okurlarıyla bir araya geldi

İlk imza gününü Kastamonu Kastamall AVM'de gerçekleştiren Aydın, ikincisini Ankara'da düzenledi. Yazar Aydın, Kastamonu'da olduğu gibi Ankara'da da yoğun ilgi gördü.

CEPA alışveriş merkezinde bulunan D&R mağazasında gerçekleştirilen imza gününde kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Aydın, “Katılımın fazla olması beni oldukça mutlu etti. Romanın ilk imza gününü Kastamonu’da gerçekleştirmiştik. Ankaralı okurlarımla ilk imza günüm. Herkese çok teşekkür ederim” dedi. Üç yıl boyunca kolon kanseriyle mücadele eden yazar Ayfer Savaş Aydın’ın aynı hastalık nedeniyle kaybettiği dayısının geride bıraktığı mektuplardan yola çıkarak kaleme aldığı kitap, kanser hastalığında erken teşhisin önemini, günümüz ilişkilerini ve yazarın kendi içsel yolculuğunu konu ediniyor.

Ayfer Savaş Aydın Kimdir?

Kastamonu doğumlu olan Ayfer Savaş Aydın, İlköğretim, Ortaöğretim ve Lise eğitimini Kastamonu’da tamamladı. Abdurrahmanpaşa Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Aydın, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK)’da Bilişim Uzmanı olarak çalışıyor.