Depremde imdada yetişen konteyner evler

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta aynı gün içerisinde meydana gelen iki büyük deprem ülke olarak hepimizi üzüntüye boğdu. Binlerce vatandaşımız maalesef depremde hayatını kaybetti.

Deprem sonrası yıkım tablosu da çok yüksek boyutta oldu. Tamamen yıkılma veya oturulamayacak derecede hasar alma nedeniyle 1,5 milyon insanımız evsiz kaldı. Evini kaybeden vatandaşlarımızın barınması için imdada konteyner evler yetişti.
AFAD Organizasyonunda Konteyner Evler Hazırlandı

Deprem sonrası tüm birimleriyle harekete geçen AFAD organizasyonu ilk aşamada çadır kentlerin kurulumunu yaparken bir sonraki aşamada konteyner kentler hazırlamak üzere planlamalar yaptı. Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman başta olmak üzere 10 ilimizde ihtiyaç duyulan barınma konteynerlerinin hazırlanması için planlamalar yapıldı.

Konteyner Firmaları 7/24 Üretime Geçti

Deprem bölgesinin acil barınma ihtiyaçlarının karşılanması için konteyner üretici firmalar normal mesailerini 24 saate çıkardılar. 3 vardiya sistemiyle çalışan fabrikalar 7/24 deprem bölgesinin barınma sorununu kısa sürede çözmek için çalışıyor. Konteyner üretiminin öncü markalarından Karmod’tan aldığımız bilgiye göre günlük 20 adet olan standart üretim 50-60 konteyner eve çıkartılmış durumda.

Konteyner Ev Hızlı Üretimli

Bant sisteminde kullanıma hazır olarak üretilen konteyner ev en hızlı inşa edilebilen konut modeli olarak öne çıkıyor. 21 m2 büyüklüğündeki konteyner ev bir ailenin sosyal konut bağlamında en iyi şartlarda barınabilmesine özel tasarlanmış. 1+1 plandaki evin orta kısmında WC ve duş kabini de yer alıyor. Odanın bir bölümü mini mutfak alanına ayrılmış.

Fabrikada kapıdan pencereye, duş teknesine kadar hazır üretilen konteyner ev sevk edildiği yerde araçtan indirilir indirilmez oturuma hazır hale geliyor. Evin elektrik ve su tesisat sistemleri de kullanıma hazır olarak çekilmiş. Aydınlatma armatürleri, batarya ve musluklar, mutfak evyesi ve dolabı hazır montajlı.

Konteyner Ev güvenli

Deprem sonrası vatandaşların en büyük endişesini kapalı binalara girememe korkusu oluşturuyor. Konteyner ev güvenli konut modeliyle depremde oluşan bu korkuyu yenebilmek için en güvenli çözüm. Konteyner evde konaklayan depremzede vatandaşlarımız sallanma, yıkılma endişesi yaşamadan güvenli barınma ortamına sahip oluyor.

Konteyner Ev İklimlendirmesi Çok Kolay

Tamamen sandviç panel duvar ve çatı sistemine sahip konteyner yapılar iklimlendirme kolaylığına da sahip. Konteyner ev içerisinde elektrikli ısıtıcılar, soba gibi ısıtma araçları kullanılabiliyor. Sandviç panel sistemin verdiği avantajla kısa zamanda evin içerisi ısınıyor. Isındığında da uzun süre sıcak havayı muhafaza ediyor.

Konteyner Evlerdeki Konfor

Yüksek ev içi konforuyla konteyner yapılar depremzedelere kendi evlerindeki konforu yaşatıyor. Yüksek yalıtımlı çok az yer kaplayan düzgün duvar blokları evin iç genişliğine katkı sağlıyor. 21 m2 yapıya göre iç kısım daraltıcı kolon ve kirişlerin bulunmaması nedeniyle son derece geniş ve ferah duruyor.

Uzun Ömürlü Kullanım Konteynerde

Konteyner yapılar uzun yıllar güvenle kullanılan bina modeline sahip. Bu özelliği nedeniyle deprem, sel, heyelan gibi tabi afetler sonrası barınma sorununun çözümünde özellikle tercih ediliyor. Kalıcı deprem konutlarının zaman aldığı bu süreçte konteyner ev önemli bir işleve sahip.

Tam fabrika üretimli olan konteyner ev Türkiye’nin her bölgesine tırlara yüklenerek sevk edilebiliyor. Sevkiyatın tamamlandığı gün araçtan indirilen konteyner ev ayarlanan zemine konulduğunda oturuma hazır hale geliyor.

Elektrik tesisatı ana akım şebekeye bağlantılanacak şekilde hazır. Konteyner eve elektrik vermek için yapı arkasında hazırlanan özel buatı ana şebekeye bağlamak yeterli olmaktadır.

Atık ve temiz su tesisat sistemi de merkezi bağlantıları kolayca yapılabilecek şekilde hazır. Arkaya hazırlanan temiz su girişi ve atık su çıkış borusu merkezi hatlara bağlanarak tuvalet ve mutfakta su kullanıma hazır hale getirilebilir. Detaylı bilgi için; https://www.konteyner.com/adresini ziyaret edebilirsiniz.