Kuzyaka’da çiftçi toplantısı

Kastamonu Merkez Kuzyaka Köyünde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa çiftçi toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Veteriner Hekim Dr. Çiğdem Tuncay, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Neriman Delge, Birlik Müdürü Dilek Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Paskal ve Tarım Danışmanları katıldı.

Toplantıda Tarım Danışmanları Ziraat Mühendisi Elif Yalçi ve Şule Küpeli tarafından Süt Hijyeni, Süt kalitesini ve verimini etkileyen faktörler, İneklerde Mastitis konuları anlatıldı. Birlik faaliyetleri ve KKYDP destekleme programı hakkında bilgilendirme yapıldı. İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu ve Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Veteriner Hekim  Dr. Çiğdem Tuncay, Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçilere sağladığı destekler ve başvuru şekilleri hakkında bilgiler verip, İl Müdürlüğü olarak bu toplantıları her köyde, mahallede ve okulda yapılmaya devam edileceğini, tarımın gelişmesinde ve yeni teknolojilerin üreticilere ve yeni nesillere aktarılmasında bu organizasyonların aktif rol oynadığını belirtti.

TANRIKULU; “ZARAR VE KAYIPLARI EN AZA İNDİRMEK İÇİN TARSİM SİGORTASI YAPTIRILMALI"

Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ise yaptığı konuşmada, erişilebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, çiftçilerin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla, üreticilere ve tüketicilere yönelik eğitim stratejilerin geliştirildiğini,  çiftçilerin bilgi ihtiyaçlarının zamanında karşılanması, kaliteli üretim ve birim alandan daha fazla verim alınması hedeflendiğinden bu eğitimlerin önemli olduğunu vurgulayarak, küresel iklim değişikliğinin sonucu olarak ülkece de yaşanan doğal afetlerden dolayı ürün kayıpları sonucunda meydana gelen zarar ve kayıpları en aza indirmek için çiftçilerin ürünlerine TARSİM sigortası yaptırmasının önemini vurgulayarak, ayrıca soğuk zincirin korunmasın da önemli etkiye sahip süt toplama merkezlerinin sayısının artırılması ve kooperatifleşmenin önemini belirtti. Toplantı daha sonra çiftçiler ile soru-cevap şeklinde devam ederek son buldu. (Bülten)