‘Bu eziyet son bulsun’

Yıllardır konuşulmasına ve eleştirilmesine rağmen bir türlü adım atılmayan ‘milli bayramların stadyumlarda’ kutlanması konusu, geçtiğimiz Cumartesi günü kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sonrası bir kez daha gündeme geldi.

Yıllardır konuşulmasına ve eleştirilmesine rağmen bir türlü adım atılmayan ‘milli bayramların stadyumlarda’ kutlanması konusu, geçtiğimiz Cumartesi günü kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sonrası bir kez daha gündeme geldi.

Protokol üyelerine özel gösterilerin sergilendiği, Cumhuriyetin asıl sahibi vatandaşların ise Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kıyıdan köşeden demir parmaklıklar arkasından izlemek zorunda kalmasının verdiği rahatsızlık her yıl olduğu gibi bu yıl da cılız da olsa seslendirildi.

“100. YILI DA MI YOL KENARLARINDA KUTLAYACAĞIZ”

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Katar, resmi bayramların stadyumda kutlanmamasına tepki gösterdiği yazılı açıklamasında; “2023 yılında Cumhuriyet’in 100’üncü yılını da mı yol kenarlarında kutlayacağız? Kastamonu milli ve manevi değerleri noktasında hassas bir şehirken, bizler bu etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlarımıza gerekli ilgiyi gösterebiliyor muyuz? Yetkililere sesleniyorum; gelin bayramlarımızı şehrin en geniş alanları olan stadyumlarımızda kutlayalım. Vatandaşlarımıza en coşkulu günlerimizde eziyet etmeyelim” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet’in 99’ncu yıldönümü kutlamalarının, yollarda kutlanmasını eleştiren İl Başkanı Katar, açıklamasında halkın bayramları yollarda kutlamaktan rahatsız olduğunu dile getirerek, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim kutlamalarının tekrar Gazi Stadyumunda düzenlenmesi noktasında Kastamonuluların yoğun talebi olduğunu söyledi. 

“VATANDAŞLARIMIZIN HALİNİ GÖRDÜKÇE PROTOKOLDE OTURDUĞUM YERDEN UTANIYORUM”

Ahmet Katar, yazılı basın açıklamasında, kenarlarını dolduran vatandaşların birçoğunun alandan gösterileri izleyemeden ayrıldıklarına dikkat çekerek; “Bilindiği üzere Kastamonu’da son yıllarda resmi bayramlar Cumhuriyet Meydanı’nda kutlanıyor. Önceki yıllarda Gazi Stadyumunda büyük bir coşku ve kalabalıkla kutlanan bayramlarımızı şehrin dar yollarına, kaldırımlara sıkıştırmaktan milletimiz son derece rahatsızdır. Eskiden bayramlar şehrin en geniş alanlarında kutlanır, aileler çocuklarını, ailenin büyüklerini alıp kısıtlı imkânlarla köylerden şehirlere bayram kutlamaya gelirdi. Biz bayramlarına böyle sahip çıkan bir milletiz. Ama maalesef şimdi milletimizi dar alanlara sıkıştırıyoruz. Şehrin zaten trafik sorunu varken, yolu kapatıp yol kenarlarında bayram kutlamanın hiç kimseye bir faydası yoktur. İl Başkanı olduğum 1 Mart 2022 tarihinden itibaren tüm resmi bayram kutlamalarına katıldım. Üzülerek şahit oldum ki çocuklarını izlemeye gelen, kahraman askerlerimizin gösterilerini izlemek için alanı dolduran vatandaşlarımızın birçoğu, alandan gösterileri izleyemeden, çocuklarını göremeden ayrılmaktadır. İnanın her seferinde o vatandaşlarımızın halini gördükçe protokolde oturduğum yerden utanıyorum” ifadelerini kullandı.

“KASTAMONU HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ MİLLİ BAYRAMLARINA BÜYÜK BİR COŞKUYLA SAHİP ÇIKACAKTIR”

İYİ Parti İl Başkanı Katar, son olarak açıklamasında şunları kaydetti; “2023 yılında Cumhuriyet’in 100’ncü yılını da mı yol kenarlarında kutlayacağız? Kastamonu milli ve manevi değerleri noktasında hassas bir şehir olarak tüm resmi bayramlarda etkinliklere yoğun ilgi göstermektedir. Buna karşılık biz bu etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlarımıza gerekli ilgiyi gösterebiliyor muyuz? Buradan İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı olarak, vatandaşlarımızın bu isteğini bir siyasetçi olarak gündeme getirmeyi milletimize karşı bir borç bildiğim için bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. Yetkililere sesleniyorum; gelin bayramlarımızı şehrin en geniş alanları olan stadyumlarımızda kutlayalım. Vatandaşlarımıza en coşkulu günlerimizde eziyet etmeyelim. Hep birlikte milletçe coşkumuzu, sevincimizi doyasıya yaşamak için stadyumları vatandaşlarımıza açalım. Bizim stadyumları dolduramamak gibi bir endişemiz yok. Eminim ki Gazi Stadyumu dolup taşacak, Kastamonu her zaman olduğu gibi milli bayramlarına büyük bir coşkuyla sahip çıkacaktır. 2023 yılı itibariyle bu kararın tekrar gözden geçirilerek bayramların gerçek bayram gibi kutlanması milletimiz adına yetkililerden talebimizdir.” (Bülten)